Petr Hanisch (AliaWeb)
O nás  |  27.09.2011 15:25:37

Kurzy.cz v létě výrazně posílily návštěvnost

Pro většinu médií, ta internetová nevyjímaje, znamenají letní měsíce pokles aktivity čtenářů, uživatelů a tedy i pokles čtenosti, návštěvnosti. Až do letošního roku tomu tak bylo i v našem vydavatelství AliaWeb, které vydává největší finanční server českého internetu, server Kurzy.cz. Rok 2011 však znamená v tomto ohledu převratnou změnu, neboť prakticky všechny ukazatele zaznamenávají rostoucí tendenci.

Výstižný je pohled na křivku zaznamenávající vývoj návštěvnosti za letošní rok.
V porovnání s většinou konkurenčních serverů je růst nejen viditelný, ale také výrazný.

 

Server Kurzy.cz zaznamenal meziměsíční nárůst unikátních návštěvníků o téměř 14% na celkových 460 tis RU. Růst zaznamenal i přesto, že se jednalo o letní měsíc, kdy návštěvnost je obecně nižší než v ostatních měsících.
Ještě vyšší nárůst lze spatřit u parametru PV, tedy zobrazených stránek. Nárůst totiž činí 60% na téměř 9 mil PV!! Čím si tato obrovská čísla vysvětlit ?

"Letní měsíce znamenají pro většinu médií slabší aktivitu uživatelů, je to dáno dovolenými a také tím, že přes léto každý tráví většinu dne aktivněji
a u počítače tak stráví méně času než obvykle. Nám se však i přes tyto faktory podařilo návštěvnost serveru zvýšit. Za nárůstem stojí především turbulence na kapitálových trzích, obava z ekonomické recese a s tím spojená zvýšená aktivita investorů, která přilákala na naše stránky větší počet uživatelů. Dalším faktorem, který ovlivnil návštěvnost je stále probíhající úprava stránek. Nový design stránek totiž na sebe nenechá dlouho čekat, a tak již nyní probíhá rekonstrukce některých obsahových částí. Věříme, že trend ve zvyšování návštěvnosti bude pokračovat, a že se nám v nejbližší době podaří přeskočit v návštěvnosti ekonomickou sekci Aktuálně.cz. Je to další z našich dílčích cílů." řekl Petr Hanisch, obchodní ředitel Kurzy.cz a pokračuje
"Těší nás, že na růstu návštěvnosti se podílí velkou měrou i rostoucí zájem o rubriku Podnikání, která v srpnu zaznemanela 215 tis unikátních návštěvníků.
I tato sekce tak pokračuje v dynamickém růstu a zájmu uživatelů. Vzhledem k tomu, že jde o nejmladší sekci, která není ještě tak známá, má tak ještě dostatek prostoru pro další růst."

Server Kurzy.cz patří již dlouhodobě k největším oborovým serverům, tématicky se zaměřuje na investice, osobvní finance a podnikání. Kurzy.cz patří do skupiny serverů vydavatelství AliaWeb, kam patří i Podnikani.cz, Zájezdy.cz a Bydlet.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688