TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  22.09.2011 13:10:05

Poslanec Rath opět prohlásil, že byl ministr Kalousek ve sněmovně opilý (22.9.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha překvapil středeční útok ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) na mladíka na Malostranském náměstí, protože prý v Poslanecké sněmovně byl ve stavu opilosti. Rath ve čtvrtek doslova prohlásil, že měl Kalousek příjemnou, veselou opičku.

"Já musím říci, že mě včerejší reakce ministra Kalouska, kdy napadl nějakého hocha, poněkud překvapila, protože já jsem ho zde potkal po polednách ve sněmovně a měl takovou docela příjemnou, veselou opičku," prohlásil během čtvrtečního jednání dolní komory parlamentu Rath.

Ten doplnil, že z jeho lékařského pohledu nevypadalo, že by byl ministr financí schopen nějaké agrese. "Pískal zde na píšťalku, kterou nejspíš získal od nějakého výpravčího, chvilku si asi myslel, že odsud dojíždějí vlaky. Poté s námi prohodil několik rozšafných slov, byli u toho ještě Bohuslav Sobotka a Jiří Paroubek, takže oba jsou svědci, že mu dělalo problém trefit se do poměrně širokých dveří poslanecké jídelny a zápasil tak chvilku jak s kartou, tak s futrem," pokračoval Rath.

Ten už od mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny vyfasoval jednu desetitisícovou pokutu za velmi podobné osočení ministra Kalouska. Ta doposud není uhrazena.

Rath se k prvnímu případu nařčení ministra Kalouska z opilosti vrátil s tím, že v Poslanecké sněmovně zavládla absurdní situace, když se vládní většina pasovala do role 'superodborníka': "Já jsem šest let studoval medicínu, dalších mnoho let jsem pracoval jak na metabolické jednotce, tak na záchranné službě, takže opilého člověka na 99,9 procenta poznám zcela spolehlivě. Byla to moje profese. Poslanci vládní koalice dospěli k závěru, že to, zda je někdo opilý, či nikoliv, se dá určit hlasováním."

Středočeský hejtman zároveň dodal, že i když svůj proces v této věci zpochybňuje od samého počátku, pokutu je připraven zaplatit a následně se bude soudit s českým státem. Dříve pokutu neuhradil údajně z důvodu, že mu nepřišlo žádné vyrozumění.

"Pokud mi paní Němcová pošle vyrozumění, kam to mám zaplatit, tak byť s tím nesouhlasím, tak to zaplatím. Mí právníci již dělají žalobu na Poslaneckou sněmovnu, kde toto rozhodnutí napadneme, protože je protiústavní a v rozporu s jakýmikoliv dobrými mravy," uzavřel poslanec s tím, že si za svými výroky stojí: "Trvám na tom jako lékař, že ministr Kalousek v té době byl opilý jako feldkurát Katz z Osudů dobrého vojáka Švejka."

Filip Nachtmann, nachtmann@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688