TNBiz (TN.cz)
Finance  |  08.09.2011 00:45:05

E15: Kellner se chystá na vstup do farmacie

PRAHA (MEDIAFAX) - Nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, majitele PPF, zlákal farmaceutický byznys, podle informací deníku E15 už drží licence na výrobu několika léků. Deník E15 o tom informoval ve čtvrtek.

Jednou z licencí by měl být například lék pomáhající v boji s rakovinou. Vstup do nového odvětví, ve kterém skupina PPF zatím nepůsobí, pro Kellnera připravuje Karel Nohejl, dlouholetý šéf tuzemské pobočky konzultantské firmy McKinsey & Co.

„Personální věci nekomentujeme,“ uvedl šéf komunikace holdingu PPF Milan Tománek na dotaz, zda je Nohejl v PPF zaměstnán. Vyjádřit se odmítl i k tomu, zda PPF plánuje vstoupit do farmaceutického byznysu.

Deník E15 však zjistil, že je Nohejl mezi zaměstnanci skupiny je a má časově omezený kontrakt na devět měsíců. Teprve poté se Kellner rozhodne, zda a jak PPF do nového oboru podnikání vstoupí. „Zatím je vše vedeno mimo strukturu PPF, projektu věnuje hodně času sám Petr Kellner,“ řekl obeznámený zdroj. Kromě licencí chce Kellner investovat i do samotného vývoje léků.

„Objevila se pro mne nyní mimořádná příležitost pokusit se spolu s jedním velkým investorem vybudovat na zelené louce zcela nový typ byznysu. Něco, na co tady už dlouho neměl nikdo dost odvahy a peněz. Něco, co stojí na výsledcích českých vědců. Co to bude, je zatím trochu tajemstvím. Ale doufám, že se nám za pár let zase jednou podaří ukázat světu ČR v tom nejpozitivnějším světle. Že vyděláme nejen peníze, ale přineseme i něco, co vylepší životy statisíců lidí,“ řekl o své další kariéře v srpnu pro server Česká pozice Nohejl.

Karel Nohejl v posledním roce po odchodu z pozice šéfa tuzemské McKinsey, kde působil osmnáct let, odpočíval s rodinou na ostrově Bali. Nyní patří mezi spolupracovníky Petra Kellnera, se kterými tráví šéf PPF nejvíce času. PPF již jednou v oblasti farmacie působila, před čtyřmi roky byla čtvrtinovým tedy druhým největším akcionářem tuzemské farmaceutické jedničky, firmy Zentiva. A pokoušela se odkoupit v ní majoritu. Nakonec však svou nabídku na převzetí firmy stáhla a v roce 2008 uvolnila cestu k jejímu ovládnutí francouzské Sanofi-Aventis.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688