TNBiz (TN.cz)
Investice  |  27.08.2011 09:15:12

Jiří Janeček bude ve středu poslední den šéfovat České televizi

PRAHA (MEDIAFAX) - Dosavadní generální ředitel České televize Jiří Janeček bude ve středu ve své funkci poslední den. Už začátkem června totiž oznámil, že se ke konci srpna vzdá ze zdravotních důvodů své funkce.

Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství.

V červenci roku 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil i v červenci 2009. Janeček je nejdéle sloužícím polistopadovým ředitelem veřejnoprávní televize. Před Janečkem vedl Kavčí hory nejdéle Ivo Mathé, a to od roku 1991 do března 1998

Podle mediálních analytiků mělo Janečkovo působení v čele veřejnoprávní České televize klady i zápory. Za jeho funkčního období se podařilo realizovat digitalizaci televizního vysílání, dalším pozitivem je nastartovaná reorganizace a restrukturalizace televize. Janečkovou zásluhou je také vznik kanálů ČT4 a ČT24.

Naopak kritizován byl Janeček za svou personální politiku. Za osm let jeho působení ve funkci se vystřídalo na pozici programového ředitele několik lidí. Funkci programového ředitele ČT pak od 1. ledna zrušil. Navíc se ukazuje, že chybí koordinace mezi jednotlivými stanicemi ČT. Kritizován byl Janeček také za údajný nedostatek peněz na původní tvorbu.

Rada ČT má nyní za úkol zvolit nového generálního ředitele České televize. Výběrového řízení se účastní 32 zájemců z 36 původně přihlášených, čtyři totiž byli pro formální nedostatky vyřazeni. Hlasování o pěti kandidátech postupujících do závěrečného kola volby generálního ředitele ČT proběhne 7. září. Rada se po zúžení počtu kandidátů bude opět zabývat nabídkou na psychologický screening kandidátů. Finálová volba generálního ředitele České televize by se měla uskutečnit 21. září.

Na nového šéfa ČT se už dá i sázet. Sázková kancelář Chance totiž vypsala kurzové sázky na to, kdo se stane po Janečkovi novým šéfem České televize, přičemž nejvíce její bookmakeři věří bývalému šéfovi televize Nova Petru Dvořákovi. Jeho kurz stanovili bookmakeři na 2,50:1. Druhým v pořadí je s kurzem 3,50:1 výkonný ředitel ČT 24 Roman Bradáč a třetí s kurzem 6:1 šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová. Naopak nejhorší vyhlídky má podle bookmakerů sázkové kanceláře ze 17 kandidátů, které do sázek zařadili, s kurzem 50:1 Ondřej Zamazal.

Tomáš Králícek, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688