Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  26.08.2011 10:58:44

Ranní přehled: 26/08/11: Komerční banka, Pegas, Fortuna

Index PX: 1 025 bodů (+1% d/d); objem: 1 706 mil.
 
Komentář k trhu
Obchodování na pražské burze včera proběhlo za průměrné aktivity, růst indexu PX dosáhl díky bankám 1 %. Banky si připisovaly v průběhu dne i více jak 3 %. Komerční banka obdržela od Goldman Sachs zvýšené doporučení s cílovou cenou 4 347 korun. Závěrečná cena 3 500 (+2,94 %) tedy skýtá značný prostor pro růst. Zobchodovaný objem téměř 600 milionů znamená polovinu celkového včerejšího objemu obchodů. Erste posílila o 2,33 % na 588,90 . Dvě doporučení dostalo NWR, méně lichotivé od Deutsche Bank, která snížila cílovou cenu z 330 na 190 korun, další od Credit Suisse, která zvýšila doporučení na „outperform“, ale snížila cílovou cenu na 206 korun. Titul si připsal 0,68 % na 162 korun. Své výsledky hospodaření reportovaly včera ráno hned dvě společnosti. Fortuna s čistým ziskem pod odhady (8,63 mil. EUR) mírně zklamala, titulu se ale nedostalo pozornosti investorů a s velmi nízkým objemem si připsal 0,47 % (106 ). Další společností byl Pegas, který zklamal čísly na všech úrovních, odepsal rovněž za slabého objemu 1,05 % (435,10 ).
 
Komerční banka: Pozitivní. DD: Koupit. Cílová cena: 4 375 .
Agentura S&P zvýšila rating Komerční banky na stupeň A+. Hlavním důvodem je nedávné zvýšení ratingu České republiky, čímž se zvýšil i maximální rating, jaký může česká banka obdržet. KB má nyní rating na stejné úrovni jako mateřská Societe Generale.
 
Pegas: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 488 .
Pegas pořádal včera po zavření trhů konferenční hovor ke svým výsledkům za 2Q11. Hlavní diskutované body byly:

  • Provoz nové deváté výrobní linky je nyní v testovacím módu.  Linka by měla přispět k produkci za tento rok 5 tisící tunami výrobků
  • Celá kapacita tohoto roku je prodána a to včetně očekávaného kapacity nové linky
  • CAPEX v tomto roce nepřesáhnou 42 mil. EUR. Navýšení částky z původních 32 mil. EUR je vzhledem k aktivitám v Egyptě

Neočekáváme, že Informace zveřejněné v konferenčním hovoru ovlivní dnešní obchodování s akciemi Pegas Nonwovens.
 
Fortuna: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 154 .
Fortuna pořádala včera hovor k hospodářským výsledkům za první pololetí. Nejdůležitější postřehy z hovoru jsou:

  • Společnost potvrdila očekávanou provozní ztrátu (EBITDA) z loterie v tomto roce ve výši 4 – 5 mil. EUR, v příštím roce by pak měl být výsledek kolem nuly. Ohledně nákladů na reklamu a marketing management potvrdil původní odhad ve výši 4 – 5 mil. EUR ve druhém pololetí a dementoval tak informace z tisku, kde v rozhovoru s ředitelem projektu loterie z června, byly zmiňovány náklady ve výši 10 mil. EUR.
  • Akvizice polské dceřiné společnosti Tipsportu by měla být financována z vlastních zdrojů a neměla by mít dopad na dividendu za rok 2011. Investiční náklady by se měly pohybovat v řádu stovek tisíc euro.
  • Spuštění online sázení v Polsku se plánuje mezi říjnem tohoto roku a lednem příštího roku, v závislosti na termínu udělení souhlasu od ministerstva financí.

Celkově lze říci, že nezaznělo nic překvapivého a většina informací byla trhu již známa nebo se objevila již ráno v rámci prezentace výsledků.
 

Komentář k americkému obchodování
Americké akciové trhy ve čtvrtek neudržely počáteční zisky a index S&P 500 klesl o 1,6 procenta na 1 159,27 bodů díky horším makroekonomickým ukazatelům a také poklesu německého indexu DAX. Index DAX skončil den s propadem o 1,7 procenta, když se musel zotavit z 15 - minutového propadu o 4 procenta po spekulacích o zákazu short-sellingu ze strany Německa, Francie, Itálie a Španělska. Futures již v předobchodní fázi naznačovaly pokračování v růstu, který byl vymazán po zveřejnění žádostí o podporu v nezaměstnanosti, které se zvýšily na 417 000 v týdnu končícím 20. srpna, přičemž analytici očekávali pokles na 405 000. V zápětí přišel na trhu obrat v podobě zpráv, že Berkshire Hathaway Inc hodlá investovat 5 miliard dolarů do Bank of America. Akcie banky nakonec posílily o 9,4 procenta poté, co v úvodu obchodování přidávaly až 26 procent. Celkově bylo na titulu zobchodováno více než 855 milionů akci, což je čtyřnásobek denního průměru. Akcie Apple poklesly o 0,65% poté, co Steve Jobs oznámil odstoupení z pozice generálního ředitele. Zlato naopak obrátilo směr a umazalo část předchozích ztrát, když posílilo o 0,28% na úroveň 1 768,20 USD/unci.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

26.08.2022Ranní shrnutí (26.08.2022) X-Trade Brokers (XTB)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688