TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  23.06.2011 15:05:05

Air Bank vstoupí na český trh už letos v září, do roka chce mít 70 tisíc klientů

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Nová bankovní instituce Air Bank financovaná nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem by měla na český trh vstoupit už v září, což je o dva měsíce dříve oproti avizovanému listopadu. Ve čtvrtek o tom informoval server bankovnipoplatky.com.

Nová banka chce na český trh přinést moderní přístup, na který jsou zvyklí zákazníci v zahraničí. "Běžný klient velké bankovní čtyřky si všimne rozdílu v okamžiku, kdy Air Bank vyzkouší a porovná služby se servisem, který dostává ve své současné bance," řekl serveru mluvčí banky Rostislav Kocman a dodal, že největší důraz hodlá banka klást na jednoduchost a srozumitelnost v nabídce služeb.

Těch při rozjezdu banky nebude mnoho, ale postupem času budou přibývat. "Při startu banky budeme nabízet pouze běžný a spořicí účet, samozřejmě s platebními kartami, a to Mastercard," prozradil Kocman. Příští rok chce banka nabídnout úvěrové produkty, na ostatní produkty včetně hypoték si klienti počkají o něco déle.

Podle Kocmana se bude Air Bank výrazně lišit od stávajících bank. "Pokud se budeme bavit konkrétně, tak my nemáme žádné balíčky služeb. Nabízíme pouze dva cenové programy, kdy u jednoho klient platí měsíční poplatek a všechny standardní služby pak má zdarma - tedy kromě zahraničního platebního styku, ale například platby a výběry z bankomatu jsou zdarma. U druhého pak klient neplatí měsíční poplatek, ale platí za jednotlivé operace, příchozí platba, výběr z našeho bankomatu jsou také zdarma," vysvětlil Kocman.

Air Bank přichází také s novým cenovým konceptem. "U měsíčního poplatku se neplatí za účet, ale za vztah s bankou - účtů tedy za jeden poplatek může mít klient více," objasnil Kocman. Odlišnosti budou i ve zpoplatnění transakcí skrze jednotlivé kanály novinkou je, že u všech klient zaplatí stejnou cenu. "Nerozlišujeme použitý kanál - nezpoplatňujeme operace na pobočce, přes telefon nebo přes internet. Klienti platí za operaci samotnou bez ohledu na kanál, pokud je to zpoplatněná operace podle tarifu, nebo ji prostě máte zdarma," poznamenal Kocman.

Samozřejmostí bude obsluha online, a to včetně možnosti provést přes internet kompletní založení služeb. "Klient nikdy nemusí přijít do naší pobočky. Bankovní systém se přizpůsoboval potřebám internetového bankovnictví, ne naopak. Staré banky mají za sebou historii, tradici a podobně, ale nedokážou změnit svoje systémy, a tato tradice je omezuje," tvrdí Kocman.

Plány Air Bank jsou podle server velmi smělé. "Do roka od spuštění chceme mít 70 tisíc klientů, do pěti let 250 tisíc a mít tak tržní podíl čtyři až pět procent," prozradil plány banky Kocman. Do černých čísel by se Air Bank ráda dostala ve třetím roce fungování. "Po pěti letech bychom chtěli mít bilanční sumu okolo 18 miliard korun," doplnil Kocman.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688