TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  17.06.2011 18:55:07

Hušák umožnil lidem ze Sazky odejít ke konkurenci, do Fortuny zamířilo 18 specialistů

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Bývalý dlouholetý šéf zadlužené loterijní společnosti Aleš Hušák zrušil na poslední chvíli zaměstnancům konkurenční doložky, čímž jim umožnil přejít ke konkurenční společnosti Fortuna. Vyplývá to z výsledků analýz specialistů z oblasti H.R. a financí zveřejněných v pátek.

Podrobnou analýzu si nechal udělat insolvenční správce Josef Cupka, jehož tým nyní Sazku, která je v konkurzu, řídí. Zrušení konkurenční doložky v pracovních smlouvách a umožnění odchodu ze Sazky na dohodu způsobilo, že bývalí zaměstnanci Sazky mohli zaujmout klíčové pozice v konkurenční loterijní společnosti Fortuna.

"Doposud měl správce jen důvodné podezření, analýzy personalistů jej však potvrdily. Kromě středního managementu jde v několika případech také o klíčové manažery například z oblasti IT, či šéfku právního oddělení. Některým z nich stihla společnost ještě během jara, ale i v květnu těsně před odchodem vyplatit tučné odměny. Hušák tím sice neohrozil fungování Sazky, výrazně ale tímto krokem usnadnil konkurenci vstup na loterijní trh," informovala mluvčí Sazky Lenka Angelika Tichá.

Podle Tiché odešlo ze Sazky k 31. květnu 22 lidí. "Nabídku konkurence podle dostupných informací využilo 18 bývalých zaměstnanců Sazky, které stihl Aleš Hušák včas uvolnit. Většinu z nich až poté, co byl vyhlášen konkurz na společnost," dodala Tichá.

Hušák rušení konkurenčních doložek nekomentoval, vzkázal pouze, že nikdy nebránil zaměstnancům v odchodu. "Jako generální ředitel Sazka, a.s., jsem nikdy nebránil lidem, kteří chtěli ze společnosti odejít. Vždy jsem si vážil jejich práce, zároveň jsem ale také respektoval jejich svobodnou volbu odejít. Za období, které ve svém prohlášení JUDr. Cupka zmiňuje, jsem ale především řadu lidí přesvědčil, aby v Sazce zůstali. Naopak JUDr. Cupka po svém příchodu propustil řadu lidí, kteří byli pro národní loterii klíčoví," napsal Hušák v prohlášení.

Filip Sušanka, Václav Kozák, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688