TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  09.06.2011 17:15:21

Na Autosalon v Brně dorazilo přes 95 000 návštěvníků

Mediafax

BRNO (MEDIAFAX) - Na veletrh osobních automobilů Autosalon Brno 2011, který ve čtvrtek na brněnském výstavišti skončil, dorazilo více než 95 000 návštěvníků z 11 zemí. Vyplývá to z předběžné závěrečné zprávy veletrhu.

Jen o uplynulém víkendu prošlo branami areálu přibližně 50 tisíc návštěvníků. Automobilky podle pořadatelů vyšly rostoucí poptávce vstříc prezentací kompletních modelových řad v čele s aktuálními novinkami i akčními veletržními cenami.

Čeští zákazníci si také mohli poprvé prohlédnout řadu modelů, které teprve směřují do prodejní sítě. Volkswagen do Brna přivezl už třetí generaci legendárního Brouka a nečekanou českou premiéru mělo také prémiové SUV Audi Q3. Dokonce na tři premiéry vozy Hyundai i40, Elantra a Veloster - lákala značka Hyundai. K ostře sledovaným novinkám dále patřily vozy Kia Rio, Citroën DS4, Range Rover Evoque nebo Fiat Freemont. Dokladem rozšiřující se nabídky vozů na alternativní pohon byly mj. české premiéry prvního hybridního dieselového vozu na světě, a to modelu Peugeot 3008 HYbrid4 a hybridního elektromobilu Opel Ampera se zážehovým motorem.

K návštěvě lákaly i koncepty. Značka Škoda českým zákazníkům poprvé ukázala studii VisionD s futuristicky čistými liniemi, která naznačuje designový směr vývoje dalších modelů mladoboleslavské automobilky. Citroën se pochlubil elektrickým konceptem Survolt a další superrychlý elektromobil - závodní koncept EX1 - zase dominoval expozici Peugeotu.

Po úspěšné loňské premiéře se na výstaviště vrátili i veteráni. Classic Show Brno 2011, druhý ročník prodejního veletrhu historických automobilů, motocyklů, náhradních dílů a renovačních dílen, ve srovnání s loňskem zdvojnásobil plochu a obsadil už obě části památkově chráněného pavilonu A. Nejstarším exponátem byl Laurin & Klement Typ F z roku 1907, kterým jezdil hrabě Alexandr Kolovrat. K raritám ročníku patřila také replika vrtulí poháněného francouzského vozu Helica z roku 1919.

Jubilejní 10. ročník mezinárodního veletrhu osobních automobilů Autosalon Brno 2011 byl veřejnosti přístupný od soboty 4. do čtvrtka 9. června. V pátek 3. června byl tiskový a odborný den. Expozice zabraly zhruba 32 000 metrů čtverečních čisté výstavní plochy, k vidění byly produkty 210 vystavovatelů.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688