TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  03.06.2011 12:35:17

Fondy Tuffieh Funds koupí většinový podíl ve společnosti CS Cargo

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Fondy Tuffieh Funds SICAV (fondy TFS) se dohodly na koupi většinového podílu ve skupině CS Cargo od finanční skupiny Trifid. Obě společnosti o uzavření dohody informovaly v pátek.

Dosavadní majitelé skupiny CS Cargo, jimiž jsou soukromí investoři Marek Lehečka a Petr Zvěřinský, si na základě uzavřených dohod ponechají ve firmě 15procentní podíl. Prodej akcií podléhá ještě souhlasu financujících bank a příslušných regulatorních orgánů na trzích působení skupiny CS Cargo.

"CS Cargo je zajímavou příležitostí ke vstupu do dopravního sektoru, kde očekáváme po krizi atraktivní střednědobý růst. Po období rychlého růstu se musí CS Cargo více zaměřit na ziskovost," uvedl partner Tuffieh Funds Jan Schiesser a dodal, že cena za transakci není veřejná.

"Po razantním vzestupu CS Carga v letech 2005 až 2008 a následném těžkém zásahu celého logistického trhu v krizových letech 2009 a 2010 je nyní nutné znovu nastartovat růst celé naší logistické skupiny. Příchod silného, kapitálově vybaveného partnera může být pro CS Cargo právě takovým impulsem," poznamenal k prodeji akciového podílu Petr Zvěřinský. "Věříme, že i nadále bude CS Cargo moci úspěšně pokračovat ve strategii budování pozice silného hráče s komplexním portfoliem logistických služeb na trzích střední a východní Evropy, kterou jsme nastolili už v okamžiku vstupu Trifidu v roce 2004," dodal Marek Lehečka.

Tuffieh Funds SICAV plc spravuje čtyři speciálně zaměřené fondy určené pro kvalifikované investory. Tuffieh Funds je licencovaným subjektem regulovaným Malta Financial Services Authority. Zakládajícím partnerem Tuffieh Funds je Jan Blaško.

Fondy TFS už na začátku letošního roku získaly stoprocentní podíl ve společnosti PPF Healthcare, která drží majetkovou účast ve společnostech Euroclinicum a Canadian Medical Care. Euroclinicum vlastní pět regionálních poliklinik (České Budějovice, Ústí nad Labem, Přelouč, Pardubice, Slaný), jednu nemocnici ve Zlíně a dvě laboratoře v Praze. Canadian Medical Care je ambulantní klinika v Praze, která se soustředí na poskytování a organizaci nadstandardní zdravotní péče české a zahraniční klientele. CMC působí v Praze 6 a Praze 4.

CS Cargo Group N.V. (dříve Trifid Holding) je stoprocentním vlastníkem mezinárodního holdingu CS Cargo, který působí v oboru logistických služeb v osmi evropských zemích, převážně v regionu střední a východní Evropy. Jeho mateřská společnost CS Cargo Holding N.V. je registrována v Nizozemsku. Přímo a prostřednictvím společnosti CS Cargo Management řídí provozní firmy operující v České republice (CS Cargo), na Slovensku (CS Cargo Slovakia), v Polsku (CS Cargo Polska S.A.) a v dalších evropských zemích. CS Cargo Holding patří ve střední Evropě k vedoucím firmám poskytujícím komplexní dopravní a logistické služby. Skupina, která vznikla v roce 1995, dosáhla v roce 2010 obratu 217,3 milionu eur (5,5 miliardy korun). EBITDA skupiny v roce 2010 činila 19,2 milionu eur (486 milionů korun).

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt   8:18  AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší ROWAN LEGAL (ROWAN LEGAL)
St 16:39  Akciové trhy: Praha na zelené nule - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 16:37  Akciové trhy: Evropské indexy výrazně ztrácí - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688