TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.06.2011 08:01:37

Začalo jednání K9 o personálních změnách, podle VV má být o odchodech ministrů ODS (3.6.2011)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Špičky koaličních stran začaly ve čtvrtek na Úřadě vlády jednat o personálních změnách v kabinetu Petra Nečase (ODS). Poradce předsedy VV Radka Johna Jan Kubáček řekl agentuře Mediafax, že setkání bude hlavně o odchodech ministrů ODS Alexandra Vondry a Ivana Fuksy.

"Rozhodně vám můžu říct, že jak čtu strategii Radka Johna, tak bude schůzka hlavně o naplňování dubnové dohody z K12," uvedl Kubáček pro Mediafax, aby upřesnil: "Myslím si, že dnešní jednání bude hlavně o odchodech. O tom naplnit příslib personální obměny vlády a dosáhnout odchodu ministrů (obrany) Alexandra Vondry a (zemědělství) Ivana Fuksy."

"Včera se řešily reformní zákony a byl projednaný základní balík reforem. Dnes to bude mnohem víc než o nějakých zásadních personáliích, případně úřadech," zopakoval Kubáček a podobně odpověděl i na dotaz, jestli se John bude chtít vrátit na ministerstvo vnitra, které v dubnu opustil.

Na K9 se překvapivě objevila i 1. místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, která se jinak těchto schůzek neúčastní. "Když jste pozván, přijmete pozvání a přijdete," vysvětlila při svém příchodu a dodala, že se vyhrocenou situaci uvnitř koalice bude snažit umírnit, pokud to bude ovšem v jejích silách.

Němcová uvedla, že by si přála, aby už čtvrtek znamenal dosažení dohody. "Pořád mám dojem, že se máme víc bavit o programu než o personálních otázkách. Možná, že to nebude možné, a možná jsou přesvědčeni, že to musí být o personálních otázkách," uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny.

"Myslím si, že ministr, který pracuje dobře a ke kterému premiér nemá výhrady, tak není žádný důvod, aby někdo ukázal na jeho rezort a řekl, že ho chce. To jde úplně proti logice," zmínila Němcová a dodala, že by nikdy nebyla pro to, aby ODS odevzdala ministerstvo spravedlnosti. Právě na něj si jako na jednu z možností myslely VV. Němcová také dodala, že se nedomnívá, že by se počet členů vlády mohl po čtvrtku rozšířit.

Premiér Nečas při dubnové vládní krizi opakovaně sliboval, že ještě na jaře provede širší obměnu svého kabinetu. Později svoje slova mírnil s tím, že byla jen signálem pro ministry, kteří pak začali z Nečasova pohledu pracovat lépe.

Jan Kálal, kalal@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688