Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  18.04.2011 12:19:42

Equity Update: Čína dále zpřísňuje svoji měnovou politiku

Evropské akciové trhy v pondělí otevřou výše i přes smíšený vývoj na asijských trzích, kde trhy sice rostly, ovšem Čína zároveň také opět zvýšila své požadavky na výši bankovních rezerv čínských bank, aby tak bojovala s inflačními tlaky a zchladila ekonomiku.

Futures na index FTSE 100 jsou před zahájením obchodování o 0,1 % výše. Dnešní ekonomický kalendář je poměrně chudý na události a investoři se dočkají jenom aktuálních údajů o spotřebitelské důvěřeeurozóně (14:00 GMT) za duben, která by nakonec oproti původně očekávanému poklesu o 15,0 bodů měla poklesnout pouze o 11,0 bodů. Tyto údaje potvrdí pozitivní trend ve vývoji spotřebitelské důvěry, který Evropa nastoupila již v roce 2009, ovšem stále se pohybujeme na úrovních, které nedosahují hodnot před bankrotem banky Lehman Brothers.

Čína dále zpřísňuje svoji měnovou politiku a zvyšuje podíl povinných rezerv, které musí držet největší čínské banky, na 20,5 %, což zvyšuje nejistotu mezi investory. V našem posledním čtvrtletním výhledu jsme zdůrazňovali, že Čína bude v roce 2011 velkým otazníkem, protože zde existuje riziko dopadu její měnové politiky na celosvětový růst. Náš základní scénář předpokládá, že koncem roku se bude index S&P 500 pohybovat na úrovních okolo 1 420, ovšem pouze za podmínky, že globální hospodářský růstroce 2011 dosáhne hodnoty 4,2 %. Je zde riziko, že Čína šlápne na měnovou brzdu tak silně, že to bude mít dopad na globální růst. Tento scénář by akcie jako třídu aktiv poškodil.

Druhý týden probíhající výsledkové sezóny zahájily v pondělí ráno výsledky společnosti Philips, která oznámila čistý příjem za první čtvrtletí ve výši 137 mil. EUR ve srovnání s očekávanými 165 mil. EUR, což způsobil slabý výkon televizní divize této společnosti. Následkem špatného výsledku v oblasti televizí bude tato divize přesunuta do nového společného podniku s firmou TPV Technology, ve kterém bude mít Philips 30% podíl. CEO Frans van Houten se vyjádřil, že Philips pocítí důsledky zemětřesení v Japonsku na svém dodavatelském řetězci a tržbách. Hospodářské výsledky ukazují, že Philips již teď nedosahuje cílů, které si stanovil ve své vizi vývoje do roku 2015, po otevření trhů tedy investoři tyto výsledky pravděpodobně přijmou smíšeně.

Později v průběhu obchodování se očekává, že společnost Citigroup zveřejní (12:00 GMT) zisk na akcii ve výši 0,09 USD ve srovnání s 0,14 USD v loňském roce. Vzhledem k tomu, že již máme výsledky od společností JPMorgan a Bank of America, víme co od Citigroup očekávat: zlepšení podmínek poskytování úvěrů, ale přetrvávající problémy u hypoték.

Více informací najdete na www.saxobank.cz.

Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

27.07.2021Maďarská centrální banka dále zpřísňuje měnovou politiku (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
03.12.2015Uvolní ECB dále svoji měnovou politiku a co to udělá s EUR/USD? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
13.03.2014Čína: Spekuluje se o možném uvolnění měnové politiky Research (Česká spořitelna)
28.01.2014Průzkum: Uvolní ECB dále měnovou politiku? Research (Česká spořitelna)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688