Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  28.02.2011 10:06:54

Program Génius pokračuje i v roce 2011

Program Génius pokračuje i v roce 2011

Praha, 24. února 2011 – Společnost Ekonomické stavby (ES), přední výrobce zděných rodinných domůČeské republice, na Slovensku a v Polsku, i v roce 2011 nabízí unikátní program Génius, který dokáže snížit splátky za hypotéku o 2 150 měsíčně.

Program Génius, závislý na podpoře fotovoltaických elektráren od české vlády, poběží i v roce 2011. Nové podmínky vlády ruší podporu elektráren na zemědělské půdě a nově budou podporovány jen elektrárny umístěné na střechách domů. Poslední elektrárny, které mohou být realizovány na volné ploše, musí být připojeny do konce března 2011. „Toto rozhodnutí vlády považujeme za správné a pro program Génius příznivé“, komentoval situaci David Mencl, ředitel společnosti Ekonomické stavby.

I v roce 2011 bude výkup ekologicky vyrobené elektrické energie dotován. Změnou oproti roku 2010 je snížení výkupní ceny elektřiny na 6,50 /kW z původní dotace ve výši 11,28 /kW. Nové podmínky přesto umožňují dobré pokračování programu Génius i po roce 2011. Dotace hypotéky se v nových podmínkách změní na 2.150 měsíčně. Jedná se stále o jednu z nejvýhodnějších dotací, kterou je v Česku možné čerpat.

 

Jak Program Génius funguje

Program je zaměřený na snížení obvyklé splátky hypotéky rodinného domu využitím dotace státu na výrobu elektrické energie z obnovitelných zdrojů energie. Klienti v programu Génius mají na domě fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 5,04 kWp. Dům je projekčně upraven tak, aby byl výkon elektrárny optimální. Za každou kW vyrobené elektrické energie získá klient dotaci ve výši 6,5 /kW. Takto vyrobenou elektřinu dále klient využívá zdarma pro svoji spotřebu a zbytek nespotřebované elektřiny prodává do sítě. Z výnosu za elektřinu zaplatí úvěr na elektrárnu a zbylou částku ve výši 2 150 každý měsíc použije ke snížení splátky za dům. „Dopad tohoto programu je obrovský a já jsem šťastný, že se tento program daří udržovat při životě a zvyšovat tak přístup našich klientů k vlastnímu bydlení za výhodných podmínek“, dodal Miroslav Lebl, hlavní analytik společnosti Ekonomické stavby.

 

 

 

 

O společnosti Ekonomické stavby

Ekonomické stavby, přední stavební společnost v oblasti výstavby zděných rodinných domůregionu střední Evropy, se od svého založení v roce 1998 zaměřuje na kvalitu a šíři nabídky, která je svým rozsahem na trhu ojedinělá. Od počátku své existence se Ekonomické stavby specializují výhradně na oblast bydlení a každoročně realizují a předávají svým klientům v České republice přes 400 domů. 

Cílem Ekonomických staveb je zpřístupnit bydlení v rodinném domě co nejširšímu spektru zákazníků, čehož dosahují širokou nabídkou služeb – od individuálního projektu, přes vyřízení stavebního povolení a zajištění financování až po samotnou realizaci – a příznivými cenami. Ekonomické stavby chtějí být spolehlivým a stabilním partnerem pro výstavbu rodinných domů, který vždy nabízí něco navíc.

 

Ekonomické stavby jsou ryze českou společností s dlouholetou tradicí, která klade důraz na kvalitu a maximální efektivitu všech procesů. Ke spolupráci si vybírá silné a stabilní partnery, díky kterým může neustále svou nabídku rozšiřovat a zajistit stavbu domu za příznivou cenu. Společnost je držitelem certifikátu jakosti ISO  9001 již od roku 2003 a certifikátu ochrany životního prostředí ISO14 000 od roku 2007.

 

Více informací na www.ekonomicke-stavby.cz

 

 

Monika Veselá                                                             Ivana Střílková

Fleishman-Hillard                                                         Fleishman-Hillard

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688