TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  16.12.2010 01:50:05

E15: Česká pojišťovna masivně propouští

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Česká pojišťovna letos propustí stovky lidí, nyní dostává výpověď zhruba dvě stě pracovníků centrály pojišťovny. Jak uvádí čtvrteční vydání deníku E15, snižování počtu zaměstnanců přitom probíhá už od poloviny roku.

Pojišťovna bojuje s poklesem čistého zisku i podílu na trhu. Mluvčí pojišťovny Tomáš Zavoral uvedl, že od letošního července probíhá v České pojišťovně řada změn, které mají podpořit růst ústavu a vytvořit pro něj kapacitu. Kromě propouštění jde o změny v produktech i distribuční síti.

„Součástí je i řada organizačních změn, kdy se některé útvary centralizují, jiné nové vznikají a některé zeštíhlují. Zásadní reorganizace se v posledním kvartálu roku 2010 dotkla hlavně zaměstnanců centrály v Praze, kde odešly necelé dvě stovky zaměstnanců,“ dodal Zavoral. Celkem pracovalo v České pojišťovně ke konci září 3972 lidí. Podle Zavorala to však neznamená, že počet zaměstnanců bude na konci roku o plné dvě stovky nižší. „Zatímco jsme se na jedné straně s některými zaměstnanci museli bohužel rozloučit, některé útvary posilujeme, takže celkový počet zaměstnanců se ke konci roku nemusí příliš lišit od stavu na konci září. Navíc řada zaměstnanců centrály, kterých se reorganizace přímo dotkla, fyzicky pojišťovnu opouští až na konci ledna či února,“ vysvětlil.

Pojišťovna postupně snižuje stavy zaměstnanců řadu let. Podobně velká Kooperativa má nyní podle mluvčího Marka Vícha 3800 zaměstnanců, což je s pojišťovnou srovnatelné. „My ale jako jedni z mála máme zhruba tisícovku našich obchodních zástupců v zaměstnaneckém poměru,“ uvedl Vích. Letos má pojišťovna slabší obchodní rok než loni. Její výnosy za letošní tři čtvrtletí klesly meziročně z 28,8 miliardy korun na 27 miliard. Čistý zisk klesl z 4,8 miliardy korun na 3,6 miliardy korun. České pojišťovně i když je stále jedničkou také postupně klesá podíl na trhu, což je logické, neboť začínala jako dominantní hráč. Pojišťovna má od června nového ředitele Pavla Řeháka, který má za cíl klesající trend zastavit.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688