Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  28.11.2010 12:02:12

Pracuje se na odstranění Johna


Stránky tv Prima pro nedělní Partii slibovaly položení otázek typu: Kolik policistů odejde kvůli vládním škrtům? Dokáže ministerstvo vnitra opravdu bojovat s korupcí anebo má opozice lepší recepty? K odpovědím na ně se pod taktovku moderátora Jana Punčocháře úderem jedenácté dostavili ministr vnitra Radek John a jeho předchůdce Martin Pecina. Oba spojuje, že do funkce nastoupili bez zvláštní průpravy a přímých zkušeností s fungováním rezortu, na rozdíl od Johna však má Pecina bohaté poznatky jak z politiky (byl členem ODS, později přestoupil do ČSSD), tak ze státní správy, kde působil na ministerstvu průmyslu a obchodu, před nástupem do ministerské pozice byl  předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, zkušenosti získával i jako člen dozorčí rady energetické společnosti ČEZ a předseda komise pro privatizaci Vítkovice Steel. John je známý jako publicista, moderátor, spisovatel a  scenárista. O tom, že byl předsedou představenstva společnosti S & J - MEDEA KULTUR a.s se veřejnost dozvěděla až v souvislosti s jeho vstupem do politiky, tam ovšem pro jeho raketovou kariéru se obtížně hledá srovnání. 

Jan Punčochář se hned na úvod, jakoby mimo program,  do Johna "navezl" dotazem, zda  je ještě ministrem a předsedou strany. Ten se tomu mrknutím oka nepodivil, ale ihned odvedl řeč k ideové konferenci, úsporám elektrické energie, statistice úspěchů v boji proti korupci a rozpracovanému spiknutí směřujícímu k jeho diskreditaci v médiích. Odrazil obvinění z nedostatečné obhajoby potřeb vlastního rezortu obligátním poukazem na potřebu šetření. Po celou dobu nepříliš výrazný Pecina měl hlavní trumf v neplnění volebního programu, přičemž doporučil navrácení parametrů daňového systému před Topolánkův batoh, kteréžto opatření by přineslo potřebné prostředky. 

Pro věci neznalé diváky byla nesporně velmi zajímavá debata o výši, oprávněnosti a odůvodněnosti mimořádných odměn některých policejních funkcionářů, tedy záležitost, která veřejností "cloumá" již několik měsíců. Poněkud překvapivě vyzněla, že se tak dělo a děje všude ve státní zprávě a za příklad byla dávána známá kauza odměny, kterou poskytl Petr Nečas odcházející ředitelce kanceláře. Přestože pan ministr uložil inspekci vykonat prověrku, tak zároveň tématu využil ke kritice systému odměňování a znovu připomněl akci financovanou kmotry, která má v dohledné době vrcholit soustředěnou a systematickou dehonestací vnitra.

Další informace a zajímavosti  zde, třeba průběžné poznámky k debatnímu pořadu na Čt, Otázky Václava Moravce


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688