TNBiz (TN.cz)
Akcie ve světě  |  04.11.2010 05:20:05

Microsoft zahájí v USA prodej herní konzole Kinect pro Xbox 360, Češi si ji koupí o šest dnů později

Mediafax

LOS ANGELES (MEDIAFAX) - Softwarová společnost Microsoft začne ve čtvrtek v USA prodávat pohybový senzor Kinect pro Xbox 360, který umožní interaktivní hraní her. Na českém trhu se, stejně jako v ostatních evropských zemích, konzole objeví se šestidenním zpožděním.

Společnost Microsoft zároveň se zahájením herní konzole začne prodávat i úvodní nabídku 15 titulů určených speciálně pro pohybové herní zařízení Kinect. K dispozici budou doposud nepředstavené levely a lokace z jednotlivých her, nové achievementy nebo postavy. Akční závody "Kinect Joy Ride" se vedle nových herních módů pro sólo hraní či ve dvou s přáteli dočkají i nových okruhů. Nabídka zvířecích mazlíčků v pohádkové hře "Kinectimals" bude rozšířena o další exotické druhy a kolekce "Kinect Sports" se dočká premiéry trojice nových sportů hodu oštěpem, skoku do dálky a hodu diskem. MTV Games ve spolupráci s vývojářským studiem Harmonix také představila zcela nové taneční skladby titulu "Dance Central".

Microsoft uvede v průběhu letošního podzimu i on-line komunitní službu pro hráče Xbox Live jak pro konzole Xbox 360, tak i pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone 7 včetně široké nabídky her.

"Letošní rok je ve znamení rozšiřování možností konzole Xbox 360. Na začátku listopadu uvedeme pohybové ovládání Kinect. Spolu s ním uvedeme v dalších devíti zemích on-line službu Xbox Live pro Xbox 360 a v době uvedení Windows Phone 7 na trh i Xbox Live pro mobilní telefony. Všem uživatelům tak umožníme hrát známé herní tituly i na cestách," prohlásil před časem na herním veletrhu Gamescom v německém Kolíně nad Rýnem Chris Lewis, viceprezident divize Interactive Entertainment Business Microsoft Europe.

Další novinky, které Microsoft uvede na trh, se týkají jednotlivých her. "Pro hráče jsme připravili vedle nejočekávanější hry roku ´Halo: Reach´, také například ´Fable 3´, jehož se dočkají i majitelé PC. Na ty čeká také online pokračování slavné série strategií ´Age of Empires Online´. Ani budoucí majitelé Windows Phone 7 nepřijdou zkrátka, pro začátek jsme pro ně nachystali více než 60 titulů, z nichž některé jsou přímým pokračováním známých herních značek," dodal Lewis.

Nejnovější pokračování slavné herní série "Age of Empires Online" oživí strategickou ságu o nové možnosti online hraní pro hráče vyžadující dlouhodobou zábavu s návykovou hratelností typickou pro tituly této série. Hráči se mohou těšit i na zcela novou hru inspirovanou legendárním simulátorem dopravních letadel "Flight Simulator".

Microsoft už dříve oznámil, že maloobchodní cena pohybového senzoru Kinect by se v Česku měla pohybovat kolem 3990 korun, v balení s novou konzolí Xbox 360 4GB pak bude stát 7990 korun.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688