Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  02.11.2010 11:23:46

Trhy očekávají výsledky amerických voleb

Před několika dny jsme u indexu S&P500 zaznamenali první pokus o zdolání hranice 1200 bodů, který byl však neúspěšný. S očekávaným zahájením programu kvantitativního uvolňování ze strany amerického Fedu tento týden očekáváme opětovné testování této úrovně.

Co se děje?

Očekává se, že evropské trhy otevřou po včerejším slabém obchodování v USA o 0,3 % níže. Futures se však během asijské seance pokusily o mírný návrat, jelikož RBA neočekávaně zvýšila úrokové sazby. Dnes bude své hospodářské výsledky oznamovat celá řada společností, mezi nimi např. Archer-Daniels-Midland, Pfizer a MasterCard; předpokládáme však, že akcie se budou před zveřejněním prvních předběžných výsledků voleb v USA obchodovat v úzkých pásmech. Makroekonomický kalendář je velmi skrovný. Jediným údajem, který stojí za pozornost, je britský index nákupních manažerů ve stavebnictví. Indexy nákupních manažerů z Německa a eurozóny jsou „konečné“, a tudíž se pravděpodobně příliš nezmění.

Akcie: Pohled zblízka
Rozhodnutí RBA o zvýšení úrokových sazeb poslalo měnové páry s AUD okamžitě vzhůru a očekáváme, že se tato nálada přenese i na akciové trhy. Bez ohledu na slabou seanci v USA směřují futures vzhůru a oznámení o změně úrokových sazeb ze strany RBA tomu zcela určitě pomohlo.
V rámci evropské seance dnes očekáváme obchodování akciemi v uzavřeném rozmezí, neboť ekonomický kalendář je vcelku prázdný. Své hospodářské výsledky sice zveřejní několik firem, očekáváme však, že akciové trhy budou vyčkávat na zveřejnění volebních novinek z USA.
Dnes ráno zveřejnila své výsledky společnost BP. Ta se i přes dodatečně vyměřenou zálohu na daň ve výši 7,7 mld. USD kvůli ropné skvrně v Mexickém zálivu vrátila do zisku. Program odprodeje majetku úspěšně pokračuje, byly podepsány smlouvy o prodeji za cca 14 mld. USD a spolu s dobrými provozními výsledky zůstává čistá zadluženost ve srovnání se situací před rokem na stejné úrovni. Za této situace plánuje představenstvo společnosti na základě výsledků za celý rok revidovat na začátku roku 2011 budoucí dividendy. To je samozřejmě důrazný signál, který ukazuje, že společnost BP se s finančními dopady a budoucími závazky z havárie v Mexickém zálivu dokáže vypořádat.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688