TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  19.10.2010 02:55:05

Aerolinky zrušily několik spojů mezi Prahou a Paříží, důvodem je generální stávka ve Francii

Mediafax

PRAHA/PAŘÍŽ (MEDIAFAX) - Celkem čtyři lety zrušily České aerolinie (ČSA) a Travel Servis v úterý mezi Prahou a Paříží. Důvodem je 24hodinový protest proti reformě francouzského důchodového systému, který posouvá věk odchodu do důchodu z 60 na 62 let.

"V souvislosti s úterní ohlášenou generální stávkou ve Francii byly České aerolinie nuceny zrušit úterní let OK 760 z Prahy do Paříže i navazující zpátečný let OK 761. Všechny ostatní spoje do Paříže a Štrasburku se budou České aerolinie snažit vypravit podle platného letového řádu, je ale nutné počítat s dílčími zpožděními," informovala agenturu Mediafax mluvčí ČSA. Zpoždění se kromě letů do Francie týkají i spojů do Španělska, do Madridu a Barcelony, které přelétávají francouzské území a využívají tak služeb francouzského řízení letového provozu. "Situace se může vyvíjet, České aerolinie samozřejmě dění ve Francii pečlivě sledují a provoz budou přizpůsobovat aktuálnímu vývoji," uvedla Hejsková.

"Úterní ranní let QS 1034 z Prahy do Paříže a zpáteční let QS 1035 z Paříže do Prahy byl zrušen. Večerní let by se měl uskutečnit podle plánu," řekla Mediafaxu mluvčí Travel Service.

Cestující ze zrušených spojů obě firmy bezplatně překnihovaly na následující linky. "Tam, kde to bude provozně možné, nasadí společnost letouny s větší sedačkovou kapacitou," upozornila mluvčí ČSA.

Váznoucí zásobování s palivem na francouzských letištích, které je rovněž důsledkem protestních akcí ve Francii, České aerolinie podle Hejskové zásadně neovlivňuje. "České aerolinie se snaží zachovat v maximální míře pravidelnost svých letů z Francie, proto si letouny společnosti směřující do francouzských destinací nechávají natankovat palivo i na zpáteční let již před odletem z Prahy," vysvětlila Hejsková.

Úterní stávka ve Francii je již sedmým 24hodinovým celonárodním protestem proti reformě důchodového systému, která zvyšuje věk odchodu do důchodu z 60 na 62 let. Omezí i letecké spojení s Francií. Polovina letů z pařížského letiště Orly a 30 procent letů z Roissy-Charles de Gaulle bude zrušeno.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688