TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  16.09.2010 16:11:01

VOLBY 2010: Miloš Zeman chce rezignaci tří předsedů krajských organizací Strany práv občanů

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Čestný předseda Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ) Miloš Zeman vyzval ve čtvrtek tři předsedy krajských organizací SPOZ k rezignaci. Zemanovi vadí, že dotyční v médiích ventilovali svou nespokojenost s hospodařením strany, informoval Mediafax mluvčí strany Bořek Slezáček.

Zeman svou výzvu k rezignaci směřoval předsedovi liberecké organizace Jaroslavu Masopustovi, předsedovi královéhradecké organizace Jaroslavu Syrovému a šéfovi plzeňské organizace Vladimíru Gabrielovi, kteří se opřeli do kandidáta na pražského primátora a stranického tajemníka Miroslava Šloufa v souvislosti s hospodařením strany.

"Chtěl bych konstatovat, že pokud tito tři předsedové měli jakékoli pochybnosti o hospodaření v naší straně, měli podle stanov plnou možnost obrátit se na celostátní kontrolní komisi a nechat toto podezření prověřit. Pokud vím, neučinili tak," citoval Slezáček Zemanovo vyjádření.

Expremiér je přesvědčen, že jmenovaní stranu úmyslně před volbami poškodili. "Jestliže nyní, měsíc před volbami, dochází ke zveřejnění těchto jejich stanovisek, musím to chápat jako poškození Strany práv občanů před blížícími se komunálními a senátními volbami. Poškození, které dokonce může být i úmyslné, protože právě tito tři předsedové, respektive jejich krajské organizace, měli podprůměrné výsledky ve volbách do Poslanecké sněmovny," uvedl Zeman.

"Když už nemohou pomáhat, ať alespoň neškodí," vyzval je podle Slezáčka Zeman.

Místopředsedové strany Vladimír Hönig a Radek Augustin upozornili na to, že díky volebnímu zisku 4,33 procenta hlasů má SPOZ nárok na státní příspěvek ve výši 57 milionů korun. Ujistili, že o tom, jak SPOZ s tímto příspěvkem naloží, rozhodne předsednictvo partaje, které je složeno z předsedů jednotlivých krajů a dvou místopředsedů, kteří jsou současně také předsedy krajů.

"V posledních týdnech některá média prezentují Stranu Práv Občanů - Zemanovci jako rozhádanou právě kvůli hospodaření. Ve skutečnosti se však jedná pouze o jedince, jejichž vystupování i prostřednictvím médií těsně před komunálními volbami se jeví jako účelové," uzavřeli s tím, že hospodaření SPOZ prověří audit, který bude spolu s výroční zprávou zveřejněn.

Pavlína Heřmánková, hermankova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688