TNBiz (TN.cz)
Finance  |  15.09.2010 18:28:00

Nokia Siemens Networks a společnost Nokia uskutečnily první hovor LTE na frekvenci 800 MHz

Mediafax

PRAHA/ ESPOO (MEDIAFAX) - Společnosti Nokia Siemens Networks (NSN) a Nokia uskutečnily ve finském Espoo první datový hovor LTE na frekvenci 800 MHz, tedy ve spektru uvolněném po přechodu pozemního analogového vysílání na digitální. Společnost NSN o tom informovala ve středu.

Spektrum po analogovém vysílání se obecně označuje jako Digital Dividend a mělo by po uvolnění pro komerční využití umožnit provoz velmi rychlých a levnějších broadbandových služeb, hlavně vysokorychlostního internetu. Se současným přechodem na digitální vysílání se proto na něj nyní zaměřují největší telekomunikační společnosti světa.

Zkoušky společnosti provedly v LTE Center of Competence společnosti Nokia Siemens Networks ve finském Espoo v souvislosti s dubnovým započetím výroby základnových stanic LTE Flexi Multiradio pro 800MHz pásmo. Tyto zkoušky doplňují dřívější testy provedené společně s firmou Nokia pro 2100MHz a 2600MHz pásma.

Načasování zkoušek technologie LTE je velmi vhodné, neboť regulátoři aktuálně uvolňují kmitočtové pásmo pro její použití. Společnosti Nokia a Nokia Siemens Networks proto chtějí dodat komerční technologii LTE 800 do sítí operátorů co nejdříve. Demonstrace ukázala, že technologie obou společností spolu bez problémů funguje.

"Toto testování je součástí větší kampaně, která zahrnuje různé testy a demonstrace u zákazníků a směřuje ke komerčnímu zprovoznění technologie LTE na 800 MHz ještě letos. Hned poté, co bylo spektrum Digital Dividend přiřazeno operátorům v květnové aukci v Německu, bylo třeba, abychom měli k dispozici standardizované síťové produkty LTE a uživatelské přístroje LTE ke komerčnímu využití pro toto pásmo. To umožní úspěšné a rychlé nasazení sítě LTE a prostřednictvím pestré škály terminálů zprostředkuje koncovým uživatelům vysokorychlostní, vysoce kvalitní služby mobilního širokopásmového internetu také ve venkovských oblastech," prohlásil vedoucí divize podnikového vybavení LTE ve společnosti Nokia Siemens Networks Reino Tammela.

Nokia Siemens Networks je přední světový poskytovatel technologií pro telekomunikační služby. Poskytuje kompletní portfolio mobilních, fixních a konvergovaných síťových technologií stejně jako profesionální služby, včetně konzultací a systémové integrace, budování sítí, údržby a řízených služeb. Jedná se o jednu z největších společností v oblasti telekomunikačního hardwaru, softwaru a profesionálních služeb na světě. Působí ve 150 zemích a své hlavní sídlo má ve finském Espoo.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

04.08.2016Summary: Siemens, Nokia (DIP) Patria (Patria Finance)
04.08.2016Nokia propad tržeb; Siemens zisk vyšší než očekávání Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
07.08.2013Nokia Siemens zvažuje propuštění 8500 zaměstnanců Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688