Praktické bazény Orlando vydrží zimu venku

Češi patří mezi největší milovníky domácího koupání v Evropě. Velkou zálibu si našli v cenově dostupných a přitom velmi kvalitních nadzemních bazénech. Prakticky v každé vesnici najdete některý z bazénů postavený. Jedním z nejoblíbenějších typů jsou bazény Orlando.

Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního ocelového plechu, který má povrch opatřen galvanizací. Konstrukce je pevnější, odolnější a také dovoluje více využít celou plochu napuštěného bazénu, než je možné například u nenáročných nafukovacích bazénů Tampa. Přitom ale má všechny výhody jednoduchých nadzemních bazénů – má snadnou montáž a zároveň je bazén Orlando dobře skladný. Je možné koupit jej prostřednictvím e-shopu Marimex a nechat si dovézt až domů.

Bazény Orlando prodáváme s kartušovou nebo pískovou filtrací, k dispozici jsou také ve třech velikostních variantách. Nejmenší mají průměr dva metry, největší čtyři a půl. Voda může dosahovat hloubky až 1,1 metru,“ říká Lukáš Petr ze společnosti Marimex.

Výhodou bazénů Orlando je i promyšlená konstrukce. Bazén totiž tvoří několik samostatných kusů, kromě kovových stěn i měkká PVC fólie. Je tedy snadné v případě drobného poškození vyměnit jednu část bazénu, zákazník nemusí kupovat celý bazén nový. „Naši obchodníci poškozené díly bazénu vyměňují velmi ochotně. Pro zákazníky je to nejen cenově výhodné, ale také výrazně pohodlnější. Kvůli protržené fólii totiž nemusí znovu stavět celý bazén. Jen natáhnou novou fólii, případně vymění jiné komponenty,“ vysvětluje Petr. Fólii je také možné opravit lepením.

Konstrukci bazénu chrání antikorozní nátěr, fólie je mrazuvzdorná. Díky tomu je možné bazén Orlando nechat na zahradě i mimo koupací sezonu. Nemusíte ho uklízet nikam, kde by zabíral místo a překážel. Postup pro zazimování bazénu Orlando je velmi jednoduchý, každý ho zvládne rychle a zároveň bude v příští sezoně moci o to dřív znovu začít s koupáním.

Jak zazimovat bazén Orlando

·         Vypusťte vodu z bazénu až po skimmer a zpětné trysky.

·         Prohlédněte fólii, jestli není poškozená. Díry případně opravte soupravou na lepení fólie.

·         Vyčistěte usazeniny a nečistoty na běžné úrovni hladiny vody.

·         Všechny odpojitelné hadice odmontujte, uložte je na suchém místě.

·         Do vody, která zůstala po částečném vypuštění, přidejte zazimovač a trojnásobnou dávku chloru.

·         Zakryjte bazén krycí plachtou a těšte se na příští léto.

I v případě bazénů Orlando platí, že díky vhodným doplňkům a dalšímu vybavení může být vaše domácí koupání příjemnější a koupací sezona delší. Základem důležitého příslušenství k nadzemním bazénům je gumotextilní fólie, která nedovolí, aby prorůstaly rostliny dnem bazénu. Naopak fólie pro zakrytí bazénu pomáhá udržet vodu v bazénu čistou, protože brání napadání listí, prachu a dalších nečistot do vody.

Solární fólie pak může částečně snížit náklady na ohřev vody, protože částečně ohřívá vodu v bazénu Orlando v okamžicích, kdy se uvnitř nikdo nekoupe, zároveň brání unikání tepla z bazénu v noci nebo za chladnějšího počasí. Doplníte-li bazén Orlando s pískovou filtrací solárním programem Ekosun, vodu v bazénu můžete ohřívat doslova zadarmo až o 6 °C.

Více na www.marimex.cz 

 

Vše co chcete vědět o bazénech aneb příloha Bazény



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny