TNBiz (TN.cz)
Internet a telefony  |  27.08.2010 10:31:12

Nejnovější iPhone 4 si od půlnoci koupily už stovky lidí

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Nejnovější přístroj iPhone 4 společnosti Apple, který se o půlnoci na pátek začal poprvé v Česku prodávat v kamenných prodejnách mobilních operátorů, si v prvních hodinách prodeje koupily stovky Čechů. Agentuře Mediafax to v pátek řekli mluvčí jednotlivých mobilních operátorů.

Mobilní operátoři začali v pátek po půlnoci prodávat nový iPhone 4 v kamenných obchodech. Dva z nich, Telefónica O2 a Vodafone, zahájili prodej úderem půlnoci, T-Mobile prodej až v sedm hodin ráno.

Před pražskou pobočkou Vodafonu na Václavském náměstí se tvořila fronta zájemců už dlouho před půlnocí. "V Praze přišly zhruba dvě stovky lidí, z toho polovina byla v červeném. Dostalo se na každého, protože jsme původně plánovaný konec prodeje ve dvě hodiny prodloužili až do čtyř," řekl mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický a dodal, že v Brně si pro nový přístroj v noci přišlo kolem 60 lidí. Červené oblečení nezvolili lidé náhodou, operátor jim totiž slíbil tisícikorunovou slevu, pokud přijdou odění od hlavy po paty právě do firemní barvy Vodafonu.

Během nočního prodeje se vyskytl menší problém s přístrojem na vydávání lístků s pořadím, podle Čepického, který byl přímo na místě, to ale velké zmatky nezpůsobilo. "Lidé stejně stáli ve frontě, takže lístečky nepotřebovali," poznamenal Čepický.

V nedaleké pražské prodejně Telefóniky O2 bylo podle fotografa agentury Mediafax o poznání méně lidí. Nižší zájem nejspíš způsobilo to, že tento operátor jako jediný omezil prodej iPhonu 4 pouze stávajícím či novým zákazníkům. Zájemci o přístroj si ho bez smlouvy s operátorem koupit zatím nemohou. I tak ale Telefónica 02 prodávala nový přístroj až do čtvrté hodiny ranní. "Na půlnoční prodej na Václavské náměstí dorazily desítky zájemců o nový iPhone 4, počet prodaných kusů pak byl stejný jako při posledním půlnočním prodeji předchozí verze," řekla Blanka Vokounová z tiskové oddělení Telefóniky O2. Přesná čísla však nesdělila, pouze upřesnila, že větší zájem měli klienti o variantu 32 GB.

Stávající klienti Telefóniky v případě, že měsíčně platí 2400 korun, budou za iPhone 4 ve verzi 16GB platit 9995 korun. Přístroj s pamětí 32GB je pak vyjde na 13 295. Noví zákazníci za stejné přístroje zaplatí 10 995, respektive 13 795 korun. "Nový model má oproti svým předchůdcům znatelně odlišný design a celou řadu dalších vylepšení, mimo jiné nový displej či novou kameru s možností nahrávání videí v HD kvalitě. Telefon je k dispozici ve variantách 16GB a 32GB pouze v černé barvě," řekl již dříve Mediafaxu mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka a dodal, že od pátku pak bude iPhone 4 k dispozici ve všech 86 značkových prodejnách.

Zákazníci Vodafonu si mohou při měsíčním plnění za 2177 korun koupit iPhone 4 ve verzi 16GB za 9777 korun, verze 32GB vyjde při tomto plnění 12 277 korun.

T-Mobile nabídne iPhone 4 nabízet v několika cenových verzích už od 7999 korun, základní cena pak bude 16 999 korun. Pro nedočkavé fanoušky iPhonu otevřel operátor svoji značkovou pražskou prodejnu v ulici Na Příkopě v sedm hodin ráno. "A aby nákup byl příjemnější, T-Mobile zákazníkům připravil také snídani zdarma," podotkla mluvčí firmy Martina Kemrová.

Vylepšený iPhone 4 obsahuje funkci FaceTime, atraktivní novinkou je i Retina displej s nejvyšším rozlišením, které kdy mobilní telefon nabízel výsledkem je ostrý text, fotografie i video. Mezi další funkce iPhonu 4 patří fotoaparát s pěti megapixely a vestavěným LED bleskem, možnost nahrávání videa v HD kvalitě, procesor Apple A4, gyroskop poskytující orientaci ve třech osách a baterie umožňující až o 40 procent delší dobu hovoru. To vše v novém designu ze skla a nerezové oceli, který z iPhonu 4 dělá nejtenčí chytrý telefon na světě. Tento přístroj je také vybaven nejnovější verzí nejmodernějšího mobilního operačního systému na světě, iOS 4, která obsahuje více než sto nových funkcí. Obchod App Store nabízí přístup k více než 200 tisícům aplikacím, včetně nového programu iMovie vytvořeného přímo pro iPhone 4.

Filip Sušanka, David Vandrovec, susanka@mediafax.cz, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

27.08. 21:50  Nejsou nekde na netu fotky nebo video? (Sekáč z Kolbenky)
27.08. 14:58  Nechápu (marcelo)
27.08. 14:27  Nechápu (Mac)
27.08. 10:45  Nechápu (ČEZFILL)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688