Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Auto Moto  |  03.05.2010 14:29:35

Škofin: Daňové výhody při nákupu nového vozu končí

V prvním čtvrtletí letošního roku došlo k výraznému oživení na trhu s novými automobily, které podpořily také časově omezené daňové výhody. 30. 6. 2010 končí možnost zkráceného odpisu nových vozů za 24 měsíců a současně zkrácená doba financování vozu leasingem na dva roky. Podnikatelé mají poslední příležitost pořídit si nový vůz s mimořádnými daňovými úsporami v období, kdy pořizovací ceny vozů poklesly pod dlouhodobý průměr. Se ŠkoFINem lze navíc dosáhnout ještě dalšího snížení investic do obnovy vozového parku díky akčnímu způsobu financování „LIGHT“ se zvýhodněným dotovaným úročením.

Statistiky dokazují, že automobilový trh výrazně roste, protože zejména podnikatelé využívají extrémně výhodných podmínek pro nákup nového vozu. Za první čtvrtletí letošního roku bylo registrováno 39 339 nových osobních automobilů, což je ve srovnání s minulým rokem o 26,59 % více (zdroj: SDA – Svaz dovozců automobilů). Vývoj trhu kopíroval prodej nových vozů značky Škoda, který vzrostl oproti stejnému období loňského roku o 2 791 kusů, což odpovídá celkovému počtu 13 289 dodaných automobilů (údaj platný pro ČR, zdroj: Škoda Auto).

Při nákupu nového vozu do 30. 6. 2010 může soukromý podnikatel nebo firma dle novely zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, uplatnit zkrácenou odpisovou dobu jen 24 měsíců oproti standardnímu pětiletému odepisování. V prvním roce po převzetí vozu je možné odepsat 60 % z ceny vozu a ve druhém roce 40 %, a to jak v případě leasingu, tak při volbě úvěru. Leasingovou smlouvu lze navíc do konce června tohoto roku uzavřít minimálně na 24 měsíců oproti standardním 54 měsícům.

Při využití finančního leasingu nebo úvěru s akční nabídkou ŠkoFINu pod názvem LIGHT – financování lehké jako pírko si mohou podnikatelé a firmy pořídit nový vůz značky Škoda, Volkswagen, Audi a Seat s dalším finančním zvýhodněním (v některých případech až s 0% navýšením) a dalšími benefity, jako je možnost odpočtu DPH, optimální regulace cash flow a zvýhodněný balíček pojištění od České pojišťovny nebo Allianz.

Stefan Rasche, jednatel ŠkoFINu, k tomu dodává: „Vnímáme jedinečnou příležitost daňového zvýhodnění při nákupu nového vozu nebo obnovu vozového parku, kterou mohou využít podnikatelé a firmy pouze do konce června. Ve spojení s produktem LIGHT jsme vytvořili optimální podmínky pro nákup kvalitního automobilu a věříme, že toho dokážou využít jak naši stávající zákazníci, tak podnikatelé, pro které byl dosud nákup nového automobilu nedostupný. Náš akční produkt LIGHT je jistě zajímavou možností i pro ty, kteří hledají výhodný nákup za hotové. Díky dotovanému úročení ušetří nemalé prostředky, které budou moci investovat například do dalšího rozvoje své firmy.“

Petra Mendlíková
PR Attack 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně






?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688