iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  18.03.2010 11:58:50

Potenciál titulů SPAD: Kurz versus průměrný cíl analytiků, březen III.: NWR, UNI, TO2, Pegas


iPoint.cz

Dlouhodobí investoři, pokládáte si otázku, do jakých titulů v současnosti vložit své prostředky? IPOINT přichází opět s odhadem potenciálu titulů SPAD na základě průměru cílových cen vydaných analytiky. Stanovení nového targetu některým z analytických domů může být sice pro investory určitým vodítkem, ale jejich rozptyl pro jeden titul je často takový, že potenciální míra výnosnosti se dům od domu liší tak výrazně, že je investor spíše zmaten.

Podle jakých signálů se tedy v tuto chvíli rozhodovat, které tituly mohou být perspektivní? Níže uvedená tabulka vychází z výstupů analytiků dlouhodobě monitorovaných agenturou ČEKIA. Obsahuje průměr cílových cen pro tituly SPAD, které monitorovaní analytici přidělili jednotlivým akciím a srovnání s jejich současným kurzem, což by mohla být jistá indicie, jakým způsobem se bude titul v delším období vyvíjet.

Zatímco leden na trzích připomínal solidně rozjetý středoškolský mejdan, únor přinesl první bolesti hlavy. Mraky se začaly nad parkety stahovat již v závěru ledna, objevilo se trio dnes již takřka „klasických“ problémových oblastí – hrozba utužení bankovní regulace, čínská monetární brzda, či západ slunce nad Řeckem. Trhy si uvědomily, že na konci cílové rovinky růstové dráhy by také mohla stát vysoká zeď, o kterou by se mohly rozbít, a zvolnily tempo. Nárůst globální nervozity se v Praze projevil únorovým oslabením benchmarku o více než 3 procenta a opětovným útlumem likvidity, jenž patřil v minulém měsíci mezi nejslabší za poslední rok. Trhy reflektují, že se blíží k důležitým křižovatkám – z fáze globální měnové expanze možná již letos přepneme do fáze utahování měnových kohoutků a zároveň dochází zdroje z rozbitých fiskálních prasátek. Ekonomiky se tak budou muset pomalu začít odpojovat od impulsů autorit a začít fungovat „autonomně.“ A to v mnoha případech může připomínat dítě, učící se chodit…). Dnes se v naší exkurzi budeme věnovat NWR, UNI, TO2 a Pegasu.

NWR je v podstatě starým známým růstovým šlágrem. Ať si vezmeme výkon titulu v letošním roce, či za uplynulých 12 měsíců, vychází nám přímo artistická čísla. Každý, kdo vstoupil do pozice přesně před rokem a z nějakého zvláštního důvodu mezi nebem a zemí si přestal všímat nálad na trhu a věnoval se celý rok třeba evoluci své muskulatury, dostal z každé investované koruny zpět 3,30 , v procentuálním vyjádření si tedy přišel na 230 %... Třetí díl seriálu o růstových potenciálech titulů SPAD (tentokrát NWR, TO2, UNI a Pegas) na základě průměrných cílových cen analytiků najdete na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688