Dvě ocenění pro POROTHERM

Ziskem dvou cen se může pochlubit společnost Wienerberger cihlářský průmysl. V druhém ročníku soutěže Stavební výrobek - technologie roku 2009, jejímž pořadatelem je Česká stavební akademie Praha, získala bronzovou medaili za keramobetonový POROTHERM překlad VARIO a čestné uznání za technologii POROTHERM Profi DRYFIX System.

 

POROTHERM překlad VARIO, který byl na trh uveden v roce 2009, přinesl stavebníkům možnost jednoduchého, ale přitom velmi efektivního řešení zastínění oken. VARIO poskytuje možnost volby typu překladu dle plánované varianty zastínění.  Konkrétně typ VARIO R je určen pro zabudování rolety, do VARIO Z patří žaluzie.

Zdicí technologie POROTHERM Profi DRYFIX System umožňuje jednoduchou a rychlou výstavbu bez malty. Pojivem je v tomto případě speciální PUR-pěna, s níž lze zvládnout hrubou stavbu rodinného domku do týdne. Zdít je možné přitom i v zimě, a to až do -5°C.

 

VARIO potěší jednoduchou instalací a minimálními náklady

POROTHERM  překlad VARIO uživatelé oceňují díky několika výhodám. Protože se expeduje výhradně v ucelené dodávce obsahující překlad i tepelněizolační díl, do něhož se zastínění instaluje, zaručuje správné provedení tepelné izolace. Jeho konstrukční provedení úspěšně řeší problém s dokonalým svedením vody, s nímž jiné systémy obtížně zápolí. Díky konstrukci vodicích lišt venkovních rolet totiž nemůže docházet k zatékání vody do zdiva kolem okenního otvoru. Potěší i nízká hmotnost překladu, která umožňuje jeho zabudování ručně,  takže na stavbu není nutné zajišťovat speciální techniku. Rychlá a jednoduchá instalace zvoleného zastínění, a to při naprosto minimálních nákladech, je naprostou samozřejmostí.

 

POROTHERM Profi DRYFIX System pro rychlou výstavbu

Výstavba technologií POROTHERM Profi DRYFIX System je jednoduchá a rychlá, takže se jí nemusí bát ani ti, kteří se rozhodnou si svoje bydlení postavit sami. Zednickou lžíci a maltu zde nahradila dóza se speciální pěnou, jež se na cihly nanáší aplikační pistolí. Před samotným zděním stačí dózu pouze dobře protřepat a našroubovat pistoli. Pak již je možné okamžitě začít zdít. PUR-pěna je k dispozici zdarma v odpovídajícím množství při nákupu broušených cihel POROTHERM Profi.

 

Více informací naleznete na www.porotherm.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy