Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Reality  |  09.03.2010 11:55:10

Boj na trhu online realitni inzerce - Nemovitosti.cz chtějí potrápit Sreality.cz

Server Nemovitosti.cz se v rámci zamýšlené expanze rozhodl spojit síly s vlastními inzerenty. V praxi to znamená, že nabídne všem současným i budoucím inzerujícím realitním kancelářím majetkový podíl na společnosti Nemovitosti.cz s.r.o., která se v rámci následné transformace pravděpodobně změní na akciovou společnost.

 

Přestože nevíme, za jakou cenu se mají podíly serveru Nemovitosti.cz inzerujícím realitním kancelářím nabízet, je snadné si domyslet, že pokud by se podařilo realitním kancelářím posílit vliv tohoto serveru natolik, aby se například vyrovnal současné jedničce na českém trhu, bude hodnota vstupního podílu každého investora mnohonásobně znásobena. Zhodnocení investice však v této transakci nemusí být jediným motivujícím faktorem, protože realitní kanceláře po vlastním realitním serveru již delší dobu volají. Jak je ale také patrné ze stránek serveru, počet možných inzerentů investorů v poslední době rapidně narostl. Majetková účast realitních kanceláří na serveru takovéto velikosti a oblíbenosti patrně posune všechny její vlastníky do výrazné konkurenční výhody ve srovnání s ostatními RK. Je dost možné očekávat, že realitní kanceláře si takovouto dvojnásobnou investici za jedny finance nenechají ujít a posílí už tak významné postavení tohoto serveru na českém trhu.

 

Jedničkou na trhu realitní inzerce je již několik let Sreality.cz jež patří do stáje Seznamu, měsíčně navštíví jeho stránky kolem 500 tis uživatelů. Díky svému dominantnímu postavení na trhu, největší inzertní rozpočty realitních kanceláří končí především tady. V poslední době vzbudila vlnu nevole připravovaná změna obchodních podmínek, proti této novince Srealit teď brojí většina, především menších realitních kanceláří.

Aktivita konkurenčního serveru Nemovitosti.cz je tedy logická a nemohla přijít ve vhodnější okamžik. Nakolik se však záměr podaří, čili odlákat klienty Srealit, to je věcí zatím neznámou, jisté už teď však je, že klienti budou nyní ještě více přemýšlet o svých rozpočtech, a že je budou utrácet především tam, kde budou mít zajištěnu nejvyšší možnou efektivitu.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688