TNBiz (TN.cz)
Investice  |  08.03.2010 15:21:45

ČSA nepřijaly nabídku Travel Servisu na spolupráci v oblasti charterových letů (8.3.2010)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - České aerolinie (ČSA) se rozhodly nepřijmout nabídku strategické spolupráce v oblasti charterové dopravy, kterou dostaly od společnosti Travel Servis, a místo toho ji vyčlení do dceřiné společnosti, která tyto aktivity převezme od ČSA. Aerolinky o tom informovaly v pondělí.

Nová společnost má podle informací ČSA fungovat zcela samostatně. Projekt, na jehož základě by měla vzniknout, prý byl zvažován již v závěru loňského roku, kdy se připravoval plán dlouhodobé stabilizace Českých aerolinií.

"Výsledky jednání nenaplnily naše očekávání, proto jsme se rozhodli nabídku neakceptovat. Budeme se nyní držet filosofie holdingového uspořádání společnosti. Jsem přesvědčen o tom, že v tuto chvíli je tato cesta pro firmu prospěšnější," uvedl předseda představenstva a prezident Českých aerolinií Miroslav Dvořák. „Náklady dceřiné společnosti budou velice nízké, což posílí její konkurenceschopnost. I nadále bude těžit z dlouholetého know-how mateřských Českých aerolinií. Veškeré kontrakty uzavřené s klienty charterů budou samozřejmě nadále v plném rozsahu platné, plynule přejdou na nový komerční subjekt,“ dodal Dvořák.

Charterová doprava tak bude následovat další služby, které ČSA již v lednu tohoto roku vyčlenily do samostatných dceřiných společností, jako například služby odbavování cestujících a letadel.

"Cestovní kanceláře sledovaly jednání ČSA a Travel Servis s napětím a některé z nich již hledaly ´zadní vrátka´ u zahraničních leteckých společností pro případ, že by k transakci došlo a monopolní postavení Travel Servis by způsobilo nárůst ceny letenek charterové letecké přepravy odhadem až o deset procent, což by se pak negativně odrazilo v ceně leteckých zájezdů," řekl mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

"Cestovním kancelářím vyhovuje současná situace, kdy jsou v Praze dvě konkurenční firmy (ČSA a Travel Servis) a kanceláře si tak mohou vybírat. Spojení těchto dvou firem na poli charterové letecké přepravy by mnohé změnilo, protože dnes má Travel Servis přibližně 70 procent trhu a ČSA 30 procent", dodal. Některé české cestovní kanceláře podle něj sice používají pro své zájezdy i v současnosti zahraniční letecké společnosti (např. Nouvelair, Tunisair, Air Memphis, Air Cairo, Egyptair, Sunexpress), jedná se však pouze o malé procento z celkového trhu.

David Vandrovec, Dana Rybáková, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688