TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  04.03.2010 15:01:01

Společnost ČEZ vybrala dodavatele prvních dobíjecích stanic pro elektromobily

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost Rittal dodá testovací stanice pro dobíjení elektromobilů v Česku; první čtyři stanice budou v Praze. Firma ČEZ ve čtvrtek informovala, že ji vybrala z pěti nabídek.

Z celkového počtu pěti dodavatelů, kteří se výběru zúčastnili, zvítězila společnost Rittal na základě nejlepšího poměru ceny a účelnosti dodávané dobíjecí stanice.

"První získané dobíjecí stanice plánujeme instalovat u naší centrály v Praze, kde se poté začnou testovat. Testy budou mimo jiné podkladem pro budoucí výběrová řízení. V rámci projektu bychom rádi získali již větší množství dobíjecích stanic, které plánujeme instalovat u partnerů, se kterými momentálně jednáme. Jsou to zejména obchodní centra a parkovací prostory před budovami pražských zastupitelstev," řekl Jiří Feist, ředitel rozvoje obchodu ČEZ.

Nezávisle na tendru dále probíhá příprava výstavby sítě dobíjecích stanic. Na jedné straně je třeba dojednat konkrétní místa, na druhé zbývá dořešit velké množství právně technických otázek.

"V jedné dobíjecí stanici, která na první pohled připomíná jednoduchý kovový sloupek v zemi, se protíná celá řada problematik. Je třeba propojit distribucí a měření elektřiny, mít zajištěný příkon, který nepřekročí místní limity sítě. Musíme zajistit budoucí napojení stanice na fakturační systém. Dobíjecí stanice se musí homologovat, a získat povolení k umístění - jako zcela nové elektrické zařízení. Musí mít dále standard připojení, tedy zásuvku, která bude vyhovovat co největšímu počtu užívaných elektromobilů. Je třeba také zjistit, jaký počet zásuvek na jedné stanici si můžeme technicky dovolit. Z těchto a dalších administrativních důvodu budeme potřebovat ještě několik měsíců do otevření první funkční stanice pro veřejnost," uvedl Tomáš Chmelík, manažer projektu mobilita.

Společnost Rittal, sídlící v Německu, je celosvětovým dodavatelem inovativních technologií a řešení pro energetiku a ICT poskytovatele. Zaměstnává 9 000 pracovníků v 19 produkčních závodech, ve kterých vyrábí více než 10 000 výrobků.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688