Originální bytový design nemusí stát jmění

Každý, kdo má rád bytový design, ale zároveň si myslí, že nákup designérského šperku do bytu zruinuje jeho rozpočet, na internetu najde spoustu protipříkladů. Jedním z nich je sekce Design a styl v internetové nákupní galerii MALL.cz.

Ať už sháníte stylové svítidlo, originální židli nebo snad jen malý, ale stylový doplněk, na www.MALL.cz budete ve svém živlu. Vybírat tu lze z řady známých značek, které prezentují to nejlepší třeba z minimalistického skandinávského designu, ale i řadu slavných českých jmen.

iittala – Alvar Aalto váza

Finská designová značka iittala existuje již přes sto let a jádrem její filosofie je funkčnost a kvalita, která přetrvá desetiletí. Původně iittala začínala výrobou skla a dodnes je právě tento materiál ve středu zájmu jejích designérů. Legendární váza Alvar Aalto je ve světě designu známým pojmem a díky originálnímu minimalistickému a impresivnímu tvaru, v ní dokonale vyniknou květiny i dekorace. Vybírat můžete mezi variantou z čirého a bílého skla.

 Vitra Panton junior – dětská verze legendy

Dánský designér Verner Panton se několik let zabýval nápadem vyrobit židli z umělé hmoty metodou odlitku. Společně s firmou Vitra vznikaly v šedesátých letech první prototypy této židle.

Od roku 1967 se Panton Chair vyrábí sériově. Vitra Panton Junior představuje nejnovější verzi světově proslulé židle Vernera Antona. Je o čtvrtinu menší než původní „dospělá verze“, a aby pasovala do každého dětského pokojíčku, je vyráběna hned v sedmi příjemných barvách (od bílé přes klasickou světle růžovou a modrou až po svítivě oranžovou). Je vhodná pro děti předškolního věku a pro prvňáčky.

Vitra Vegetal židle – inspirováno přírodou

Židle Vitra Vegetal vám přiroste k srdci. Je inspirována přírodou a její hravý design nezná pravidelnost ani souměrnost.  Postavte ji ven či dovnitř a sledujte, jak celé okolí rozkvétá. Dílo bratří Bouroullecových získalo řadu mezinárodních ocenění na designových soutěžích v Paříži, Londýně i v New Yorku. Ideálně se hodí na venkovní terasy a letní zahrady, případně do interiéru, který potřebuje oživit. Navíc je posezení na ní až překvapivě pohodlné.

 

Neváhejte a využijte služeb profesionálního designéra!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry