Keramika v kuchyni - Díl 3. - Keramické kuchyňské dřezy

Pokračujeme v představování kuchyňských dřezů z keramiky, které jsme zahájili povídáním o klasických nástavných dřezech pro  kuchyně s dřevěnou, nebo dřevotřískovou pracovní deskou.

 

Jak bylo řečeno v minulém dílu, volba typu dřezu závisí do značné míry na tom, z jakého materiálu je pracovní deska.  Chceme-li kuchyni vybavit pracovní deskou z přírodního, nebo umělého kamene, pak přicházejí v úvahu dřezy se zabudováním do roviny s deskou (rovinové), nebo dřezy  připevňované pod výřez v desce (podstavné).  Určující je zde tedy nenasákavost materiálu pracovní desky. Nehrozí tedy nebezpečí, že voda při mytí bude vsakovat do desky přes hranu výřezu. 

 

 

U rovinových modelů je povrch dřezu s povrchem pracovní desky v jedné úrovni, jak dokumentuje obrázek pracovní desky z kamene, do níž jsou vestavěny dva černé rovinové dřezy Zeta F, nebo obrázek  modelu Mera 70 F.  Je to elegantní řešení, avšak velmi náročné na preciznost montážní práce. Výřez v desce musí být hladký a musí mít přesné rozměry, aby spára mezi dřezem a deskou byla tenká a rovnoměrná.

 U podstavných modelů, jakým jsou např. Zeta 50 U nebo Mera 60 U na dalším obrázku, je dřez  připevněn zespodu pod výřez v pracovní desce. To je montáž jednoduchá a rychlá. Plocha výřezu v desce je ale v tomto případě pohledová a musí být proto perfektně opracována broušením a leštěním.

 

           

Foto: www.systemceram.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně