TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  04.12.2009 14:31:01

Společnost Centropol Energy hodlá prodávat elektřinu až o pět procent levněji než ostatní dodavatelé

Mediafax

ÚSTÍ NAD LABEM (MEDIAFAX) - Až o pět procent pod dominantními prodejci se budou v příštím roce pohybovat ceny jednoho z předních nezávislých obchodníků s elektřinou, společnosti Centropol Energy z Ústí nad Labem. Agenturu Mediafax o tom v pátek informoval Martin Jonáš z PR Solution, která společnost mediálně zastupuje.

„Pro velkoodběratele je Centropol Energy schopen snížit ceny až o 20 procent,“ řekl agentuře Mediafax Jonáš s tím, že již čtvrtý rok po sobě tak firma bude moci poskytnout garanci nejnižší ceny, kterou má zákazník zakotvenou ve smlouvě.

„Na největší úspory v příštím roce dosáhnou naši zákazníci na územích dominantních dodavatelů E.ON a PRE. Jde především o Prahu, jižní Čechy a jižní Moravu. Úspory v případě dodávek elektřiny od naší společnosti dosahují až deseti procent,“ řekl obchodní ředitel a člen představenstva Centropol Energy Lukáš Pokrupa.

Nižší ceny vůči konkurenci může společnost nastavit především díky výhodným nákupům elektřiny na energetické burze a výrazně nižším nákladům spojenými s administrativou.

Jako konkrétní příklad úspor při dodávkách elektřiny od Centropol Energy je možné uvést obecní úřad na území jižní Moravy se spotřebou 140 MWh. „Ten u společnosti E.ON Energie zaplatí za silovou elektřinu 278 600 korun. U Centropol Energy by při shodné spotřebě zaplatil v příštím roce 258 860 korun, což představuje úsporu téměř 20 tisíc korun, což je přibližně 7,6 procenta ve prospěch naší společnosti,“ uvedl Pokrupa.

Jako další příklad je možné uvést drobného živnostníka na území ČEZ vlastnícího elektrický kotel, kterým vytápí RD s dílnou se spotřebou 9 MWh ve vysokém tarifu a 33 MWh v nízkém tarifu. „Ten za spotřebovanou elektřinu zaplatí v příštím roce společnosti ČEZ 70 764 korun. Při shodné spotřebě zaplatí u Centropol Energy 67 683 korun, bez daně z přidané hodnoty. Jeho úspora tedy přesahuje tři tisíce korun, což je přes 4,5 procenta,“ řekl dále Pokrupa.

Ten také dodal, že průměrně topící domácnost při využití služeb Centropol Energy dosáhne na úsporu kolem jednoho tisíce korun. Firma také očekává, že na konci tohoto roku bude mít přibližně 20 tisíc zákazníků. Letos se společnost začala více soustřeďovat na prodej elektřiny domácnostem. Společnost se také chystá nabídnout zákazníkům zemní plyn.

Edvard Beneš, benes@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688