TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  11.11.2009 08:02:10

Pavel Bém se stal předsedou pražské ODS (11.11.2009)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Regionální sněm pražské ODS zvolil v úterý svého předsedu, stal se jím opět pražský primátor Pavel Bém. Ten tak obhájil pro příští dva roky post předsedy regionální organizace.

Pavel Bém získal 64 hlasů, pro Rudolfa Blažka hlasovalo 56 delegátů.

"Souboj to byl velmi těsný a já děkuji všem, kteří mi dali hlas a za rytířský souboj mému vyzyvateli," reagoval bezprostředně Bém. Podle Bémova mínění musí být jeho vítězství předznamenáním voleb v roce 2010, a to do parlamentních i komunálních. Bém vnímá získání postu jako velký závazek, ve kterém bude porovnáván on i strana s ohledem na volební rok 2006. "Bude to práce, práce, práce a odpovědnost," dodal.

Bém podle svých slov v kandidátském projevu upozornil na to, že ODS se nemusí stydět za to, co dělá, na rozdíl od vlády a státu. "Je to turbulentní doba a bude-li chtít ODS zvítězit ve volbách v roce 2010, musí nabídnout změnu, nový program, který se ovšem bude opírat o konzistentnost a důvěryhodnost a jednotu mezi slovy a činy," dodal znovuzvolený předseda. Bém ovšem odmítl okamžitě odkrýt, jaké změny v čele organizace plánuje.

Těsně po volbě prý Bém podle svých slov okamžitě pochválil Rudolfa Blažka za to, že je špičkový pražský politik a ve všech funkcích je velmi úspěšný.

Bém zároveň zopakoval, že si nedovede představit dlouhodobý souběh funkcí primátora i poslance. "Jako předseda pražské ODS vám můžu garantovat, že nasadím všechny síly, aby ODS v těch poslaneckých volbách vyhrála," dodal Bém.

"Ohledně celostranického kongresu Bém nastínil, že strana na něm musí najít novou programovou vizi a tu nabídnout," vysvětlil Bém s tím, že strana má již nyní vizi do roku 2020 a nyní ji musí naplnit konkrétním obsahem. Zároveň potvrdil, že nebude usilovat o to, aby byl kongres volební. "Sám jsem ovšem zvědav, s čím přijedou na kongres ostatní regiony ODS," dodal předseda.

"Respektuji volbu, byla demokratická v tajném hlasování. Sice jsem získal podporu v oblastních sněmech v Praze, ale bohužel jsem nepřesvědčil delegáty v sále. Nezbývá mi nic jiného než to respektovat. Na druhou stranu trošku cítím jako osobní vítězství, že se mi podařilo přesvědčit právě většinu oblastí v Praze. Gratuluji Pavlu Bémovi," uvedl těsně po skončení volby poražený Rudolf Blažek. Vyvrátil, že by se pokusil získat post prvního místopředsedy ani místopředsedy.

"Tento výsledek byl očekáván. Každý výsledek, který by při volbě nastal, bude směřovat ke stmelení pražské ODS. Skončí období různých předvolebních kampaní a půjde se směrem k práci, aby se vyhrály volby," uvedl Hejma. Praha 1 navrhovala na post předsedy Rudolfa Blažka. Podle Hejmy by nový předseda měl začít komunikovat směrem dovnitř, musí se snažit najít konsenzus v názorech všech stran a musí se zaměřit na plnění volebního programu.

"Nový předseda ve svém projevu řekl, co bude jeho hlavní prioritou, a určitě mezi své přednější priority řadí, abychom byly úspěšní v následujících volbách. A nejsou jedny ani dvoje, ale jsou troje. To bude priorita číslo jedna. A nebude to lehké období i vzhledem k tomu, že nám tu vznikají nové politické subjekty," řekla agentuře Mediafax členka Výkonné rady ODS Aleksandra Udženija.

Již před regionálním sněmem se ke kandidátům vyslovilo všech 15 oblastních sněmu. Béma navrhlo pět z nich a pro Rudolfa Blažka jich bylo osm. Dvě sdružení žádného kandidáta nepreferují.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto)

Karolína Šulová, sulova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688