X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie ve světě  |  19.10.2009 08:23:00

Daily: Bank of America poslala akcie ke ztrátám

Závěr minulého týdne zatížily výsledky americké banky Bank of America, která překvapila vyšší než očekávanou ztrátou, což poslalo akciové indexy ve Spojených státech i v Evropě zpátky do červených čísel. Největší americká banka uzavřela třetí čtvrtletí tohoto roku se ztrátou 1 mld. dolarů, což byl výsledek lepší než v minulém roce, kdy se její ztráta vyšplhala na 2,2 mld. Ztráta na akcii v 3Q dosahovala 26 centů a byla tak mírně nad většinovými odhady analytiků, kteří počítali s pouhými 21 centy. V třetím čtvrtletí banka vytvořila rezervy ke krytí úvěrových ztrát ve výši 11,7 mld. dolarů, přičemž jen čisté odpisy z úvěrů dosáhly 9,6 mld. dolarů, což bylo 0,9 mld. dolarů více než v minulém čtvrtletí. Celková ztráta banky přitom mohla být ještě vyšší, nebýt zisku z obchodování s cennými papíry, které bance vydělaly 5,3 mld. dolarů. I v případě Bank of America tak platí, že ještě zdaleka není z lesa venku, když ztráty z odpisů bude muset vykazovat ještě poměrně dlouhou dobu, zatímco zopakovat podobné zisky z obchodování může být do dalších měsíců velmi složité.

Negativní výsledky Bank of America v pátek nedolehnuly pouze na akcie banky (-4,64 %), ale na celý finanční sektor, který nejvíce přispěl k tomu, že se v pátek propadnul americký akciový index S&P500 o 0,81 %.

Co se ekonomických dat týká, těm v pátek obchodníci věnovali jen malou pozornost. Ani ta však příliš nepřesvědčila. Průmyslová produkce sice v září ve Spojených státech rostla o 0,7 %, stále však těží především z vládní stimulace poptávky a vyprázdněných skladů, které mohou ještě několik měsíců firmy doplňovat. Daleko včasnější ukazatel spotřebitelské důvěry (Michigan) si naopak vedl podstatně hůře, když se v říjnu michiganský index nečekaně propadnul z 73,5b. na 69,4b., zatímco trh počítal s jeho růstem na 73,6b.

Negativní sentiment se v pátek podepsal také na obchodování s dluhopisy, které dokázaly zlikvidovat část ze ztrát, které v první polovině týdne nabraly. Jen v případě desetiletých T-Notes se tak výnos snižoval o 4,5 bsp. na 3,413 %.

Více z dnešního Daily naleznete na našich stránkách ZDE...

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688