TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  19.09.2009 13:06:06

Významná stavební firma z Vysočiny Podzimek a synové opět čelí insolvenčnímu řízení

Mediafax

TŘEŠŤ (MEDIAFAX) - Krajský soud v Brně poslal do insolvenčního řízení jednu z největších stavebních firem na Vysočině Podzimek a synové. Agentura Mediafax to v sobotu zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Návrh na úpadek firmy k soudu znovu podal podnikatel Martin Damborský Architektura 89, kterému má firma za nástavbu pavilonu mateřské školy v Praze Ďáblicích dlužit zhruba 11,3 milionu korun. V návrhu podnikatel jmenuje ještě další dva věřitele, a to SKP Alumont Kladno a Horka stavební.

Podnikatel Martin Damborský úpadek firmy požaduje už podruhé, poprvé návrh podal v polovině srpna. O pár dní později jej ale soud zamítl s tím, že neobsahuje všechny náležitosti, které obsahovat má.

Poprvé byla firma Podzimek a synové v insolvenčním řízení od začátku května 2009 do začátku srpna. Tehdy ji do něj poslala společnost Casavip, které měla stavební firma údajně dlužit celkem 6,6 milionu korun, a to za montáž silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace v zakázce v obci Říčany Radošovice z roku 2007. Svůj návrh ale Casavip stáhla. Protože se k návrhu nikdo nepřipojil, byť se přihlásilo celkem 11 věřitelů, soud rozhodl o zastavení řízení.

V nedávném období čelily insolvenčnímu řízení i jiné významné stavební firmy jako Strabag, Hochtief CZ, největší stavební firma Vysočiny Outulný, Porr Česko nebo Geosan Group. Ve všech případech ale bylo řízení zastaveno.

Firmu Podzimek založil v Třešti na Vysočině městský stavitel a přísežný odhadce Josef Podzimek roku 1896. Název se postupně měnil, Podzimek a synové vznikl až v roce 1993, kdy byla dokončena privatizace firmy ve prospěch původního majitele Josefa Podzimka. Společnost zaměstnává asi 130 lidí a její obrat se pohybuje kolem jedné miliardy korun. Patří do uskupení Podzimek, a to spolu s dalšími pěti firmami jako Dřevovýroba Podzimek, Strojírny Podzimek nebo developerská firma L'Ocelot.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688