Tiskové zprávy  |  26.08.2009 10:17:05

Společnost RE/MAX mění pravidla na realitním trhu

/Praha, 26. 8. 2009/  Společnost RE/MAX se od začátku své působnosti v České republice snaží o maximální profesionalizaci realitního trhu. Ve spolupráci s Českou společností pro jakost se RE/MAX jako první realitní síť rozhodla změnit zaběhnutá pravidla na českém realitním trhu a podpořit vznik první nezávislé celostátní certifikace makléřů podle mezinárodních norem ISO.

Na tuzemském realitním trhu nabízí mnoho realitních kanceláří nějakou formu vzdělávání a certifikace pro své makléře. Do současné doby však nebylo pro zákazníky v České republice žádné celostátní objektivní měřítko, které by oddělilo kvalitní makléře od těch nekvalitních. Živnost makléře není vázaná a tedy regulovaná státem. RE/MAX se proto rozhodl jako první realitní síť na českém trhu stát u zrodu celostátní certifikace makléřů CRM (Certifikovaný Realitní Makléř) ISO, která je objektivně a nezávisle udělována Českou společností pro jakost, která má akreditaci od Českého institutu pro akreditaci. „Česká společnost pro jakost provádí certifikace osob v různých oborech již 15 let. Na základě podnětu společnosti RE/MAX byl ve spolupráci s týmem odborníků vytvořen nový program personální certifikace, Certifikovaný Realitní Makléř. Držitelé tohoto certifikátu prokázali vysoké znalosti v oboru před nezávislou komisí a jsou zárukou poskytování kvalitních služeb na realitním trhu", říká Petr Koten, ředitel úseku certifikací České společnosti pro jakost. Zkouška je veřejně dostupná jak stávajícím makléřům, tak i široké veřejnosti. Každý zájemce bude skládat ústní a písemnou zkoušku před nezávislou komisí. „Jsme si vědomi, že jako leader na trhu neseme odpovědnost za utváření a profesionalizaci trhu ku prospěchu konečného zákazníka, to je naše deklarovaná mise a právě zavedením certifikace makléřů dle mezinárodních standardů ISO jí naplňujeme,“ dodává David Krajný, prezident realitní společnosti RE/MAX Česká republika a Slovensko.

Z interních průzkumů společnosti RE/MAX vyplynulo, že přes 50 % realitních transakcí probíhá na přímo, tedy bez účasti realitní kanceláře. Výsledky dále ukázaly, že lidé nevyužívají služeb realitních kanceláří, protože nejsou ochotni platit za neadekvátní servis a ne proto, aby ušetřili. Certifikace CRM ISO poskytne záruku kvality poskytovaného servisu a především přispěje k objektivní orientaci zákazníka. V rámci sítě RE/MAX bude tato certifikace povinnou součástí kariérního růstu každého makléře. RE/MAX Akademie má prozatím jako jediná potřebnou kvalifikaci a akreditaci od ministerstva školství, aby mohla toto školení poskytovat. 


O společnosti RE/MAX:
Společnost RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. Disponuje 155 kancelářemi v různé fázi otevření s více než 1 200 makléři. Společnost RE/MAX byla založena roku 1973 v americkém Denveru a dnes je leaderem na světovém trhu s nemovitostmi. Pracuje formou franšízingu. Společnost RE/MAX má 7 000 kanceláří, právně a finančně nezávislých subjektů situovaných v 72 zemích světa. RE/MAX je zkratkou pro Real Estate Maximum a vyjadřuje tak hlavní moto společnosti – maximální služby pro majitele realitních kanceláří, realitní makléře a zákazníky.

11.10. 10:06  Nedoporučuji (Kristýna)
09.02. 13:30  RE/MAX (RX Plus) Uherské Hradiště (Honza Netušil)
07.09. 19:54  RE/MAX (RX Plus) Uherské Hradiště (Antonín Foretník)
07.09. 08:02  Služby REMAX (Jiří Novotný)
19.07. 10:39  Realitní kancelář (Karel.jedlicka)

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688