TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  25.08.2009 15:21:01

Travel Service zvýšil zisk téměř o polovinu

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Provozní hospodářský výsledek společnosti Travel Service za prvních sedm měsíců letošního roku činí 426 milionů korun, což je o 205 milionů více než ve stejném období loni. Travel Service o tom informovala v úterý ve své tiskové zprávě.

Společnost přepravila za prvních sedm měsíců letošního roku 1 535 581 cestujících, což je oproti stejnému období loňského roku nárůst o 18 procent.

Celkové tržby za prvních sedm měsíců dosáhly výše 4,2 mld. . Ve srovnání se stejných obdobím loňského roku je to o 670 miliónů více.

„Pozitivní výsledek je výsledkem dlouhodobé strategie společnosti a hledání nových obchodních příležitostí nejen na evropském kontinentu, ale i v Asii, Africe a Severní Americe. Nelze ale v tuto chvíli vyloučit, že se na celkovém hospodaření společnosti podepíší během následujících měsíců měnící se kurzy amerického dolaru a eura a nepředvídatelný vývoj cen leteckých pohonných hmot, tedy rizika, kterým musíme čelit stejně jako ostatní letecké společnosti“, říká Ing. Jiří Jurán, MBA, náměstek generálního ředitele Travel Service.

V roce 2008 Travel Service s dceřinou společností v Maďarsku (Travel Service, Kft) dosáhla nejvyšších tržeb ve své dosavadní dvanáctileté historii. Celkové tržby převýšily částku 7,5 miliardy korun, což je v porovnání s rokem 2007 nárůst o více než 900 milionů. Společnost přepravila celkem 2,3 milionu cestujících a provozní hospodářský výsledek loni činil 384 milionů korun.

Travel Service provozuje nyní celkem 20 letadel, přičemž valnou většinu tvoří letadla nové generace Boeing 737 800. Osmnáct strojů je nasazováno na charterové a pravidelné linky, dva stroje Cessna Citation Sovereign CL 680 zajišťují privátní lety. Další rozšíření flotily plánuje Travel Service hned na začátku roku 2010. Do flotily přibudou dva zcela nové stroje nové generace Boeing 737800 a pro zimní program počítá společnost, stejně jako loni, s nasazením dálkového stroje Boeing 767-300 ER na linky do exotických destinací. Travel Service má také podepsaný kontrakt na nákup supervýkonného letounu nové generace letounu Boeing 787-8 Dreamliner s možností další opce. Tento stroj získá Travel Service jako vůbec první u nás.

David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688