Tiskové zprávy  |  25.08.2009 14:02:59

V prvním pololetí 2009 Saxo Bank i nadále v zisku

Praha, 24. srpna 2009 - Saxo Bank, specialista na obchodování a investice, dnes zveřejnila výsledky za pololetí, které ukazují, že objem zajištěných vkladů jejích klientů a aktiva spravovaná společností přesahují 25 mld. DKK (3,36 mld. EUR) a v letošním nepříznivém roce dosáhl zisk před zdaněním 55 mil. DKK (7,39 milionů EUR).

Provozní náklady vzrostly, protože společnost otevřela nové kanceláře, zavedla nové produkty a přispívala do systému záruk dánské vlády. Proto, i když příjmy zůstaly beze změn, zisk před zdaněním ve srovnání se stejným obdobím v roce 2008 poklesl.

  • Zisk před zdaněním 55 mil. DKK/7,39 mil. EUR (rok 2008: 162 mil. DKK/21,77 mil. EUR).
  • Provozní příjem 969 mil. DKK/130,18 mil. EUR (rok 2008: 969 mil. DKK/130,18 mil. EUR).
  • EBITDA ve výši 128 mil. DKK/17,2 mil. EUR (rok 2008: 221 mil. DKK/29,69 mil. EUR).
  • Objem zajištěných vkladů klientů vzrostl na více než 11mld. DKK/1,48 mld. EUR (rok 2008:  8 mld. DKK/1,07 mld. EUR).
  • Aktiva spravovaná v rámci Asset Managementu přesáhla 14 mld. DKK/1,88 mld. EUR (-).
  • Ukazatel platební schopnosti Saxo Bank Group činil 18,9 % (rok 2008: 10,1 %).

Ve společném prohlášení oba generální ředitelé a zakladatelé Saxo Bank, Kim Fournais a Lars Seier Christensen, oznámili: „Očekávali jsme, že rok 2009 bude nepříznivý. Nicméně výsledky nás ujistily, že naše rozhodnutí zahájit novou etapu činnosti banky založenou na flexibilnější struktuře, dříve než se finanční krize prohloubila, bylo správné. Jako povzbudivé hodnotíme také to, že za šest velmi napjatých měsíců na finančních trzích banka dokázala posílit a optimalizovat každý článek hodnotového řetězce, nabízených produktů a geografického rozsahu. Stejně důležité je pochopitelně také to, že jsme dokázali značně navýšit objem spravovaných aktiv naším nově založeným oddělením Asset Managementu. To začalo s objemem 14 mld. DKK (1,88 miliard EUR), který od července vzrostl na 16 mld. DKK (2,15 miliard EUR).“

Během první poloviny roku 2009 představila Saxo Bank řadu inovací své oceněné platformy pro online obchodování, nejdůležitější z nichž se vztahovaly ke komoditním CFD a FX opcím. Kromě toho, že banka přišla se širší nabídkou produktů, expandovala a otevřela pobočky v Miláně, Madridu a Praze a získala dva holandské makléřské domy a poskytovatele služeb na měnovém trhu se základnou v Tokiu. V květnu se Saxo Bank stala první dánskou bankou, které bylo uděleno povolení k provozu regionální pobočky v Mezinárodním finančním centru v Dubaji.

V lednu 2009 Saxo Bank získala také dánskou společnost zabývající se osobním bankovnictvím Fondsmaglerselskabet Sirius Kapitalforvaltning A/S se záměrem soustředit se ve správě portfolií více na skandinávské země. Banka navíc získala kompletní akciový kapitál Capital Four Management Fondsmaglerselskab A/S a 51% podíl v Global Evolution Fondsmaglerselskab A/S. Saxo Bank rovněž získala třetinu EuroInvestor.com, vedoucího portálu pro akciové trhy a investování v Evropě.

Saxo Bank zůstává investiční bankou, která není závislá na příjmech z financování půjček, ale přitom je zajištěna dvouletou zárukou nezajištěných pohledávek vůči dánským finančním institucím poskytovanou dánskou vládou.

 

O společnosti Saxo Bank
Saxo Bank se specializuje na online obchodování a investice a umožňuje svým klientům obchodovat na měnových trzích nebo s CFD, akciemi, futures, opcemi i jinými deriváty. Zabývá se také správou portfolií pomocí SaxoWebTrader a SaxoTrader, vedoucích platforem pro online obchodování. Platforma SaxoTrader je dostupná přímo přes Saxo Bank nebo přes jednoho z partnerů banky ve světě. Důležitou sférou činnosti pro Saxo Bank je White Labelling, který spočívá v individualizaci a označení platforem pro online obchodování pro ostatní finanční instituce a makléře. V programu White Labelling má Saxo Bank více než 120 partnerů a může se pochlubit tisíci klientů ve více než 180 zemích. Saxo Bank má ústředí v Kodani a pobočky v Austrálii, Francii, Itálii, Japonsku, Singapuru, Španělsku, Švýcarsku, Velké Británii a Spojených Arabských Emirátech.


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688