TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  28.07.2009 11:06:07

PPF Group a pětice firem z EMC Group může založit realitní fond

Mediafax

BRNO (MEDIAFAX) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vznik realitního fondu "FCP" se sídlem v Lucembursku, kdy pětici firem do něj vloží ECM Group a svá aktiva PPF Group. Agentuře Mediafax to v úterý potvrdil mluvčí PPF Group Alexej Bechtin.

„Jde o dílčí transakci v rámci vytváření holdingu PPF ECM,“ sdělil k tomu Bechtin. „Rozhodnutí úřadu se netýká celkového spojení firem, ale jen tohoto realitního fondu. Žádost o celkovou fúzi na antimonopolní úřad ještě podáme,“ upozornil mluvčí.

Do fondu vloží svá aktiva PPF Group, pětici firem ECM Group, jmenovitě jde o City Tower, ECM City Empiria, ECM Offices Libeň, Varenská Office Center a Tabula Maior.

„Aktivity spojujících se soutěžitelů se překrývají zejména v oblasti pronájmu nebytových prostor. K narušení hospodářské soutěže nedojde, na daném trhu je silná konkurence, působí na něm např. Sekyra Group nebo Immorent ČR,“ sdělil Filip Vrána z tiskového oddělení ÚOHS s tím, že fond by měl mít na daném trhu podíl v řádu několika procent.

PPF Group vytváří společně s podnikatelem Milanem Janků, který má majoritní podíl v ECM Group, novou společnost PPF ECM Holding. Ta se má stát lídrem na realitním trhu střední a východní Evropy. PPF Group bude mít v novém holdingu 75 procent hlasovacích práv, Milan Janků zbylých 25 procent.

PPF ECM Holding bude fungovat ve všech segmentech realitního trhu, od akvizice pozemků, přes jejich development, stavební činnost až po provoz budov a management investic do realit. Tento integrovaný přístup umožní novému holdingu maximalizovat cash flow a značnou část z něj reinvestovat do dalších existujících projektů. Kapitálové reinvestice má usnadnit právě ÚOHS odsouhlasený specializovaný realitní fond ECP. Ten umožní akcionářům holdingu odblokovat část kapitálu vloženého do projektů a současně si nad nimi udržet kontrolu přes majoritní podíl ve specializovaném fondu.

Všechny projekty mají řídit expertní týmy PPF ECM Advisory Company, dceřiné společnosti holdingu, která má kanceláře v Praze, Moskvě a Pekingu. Řediteli jednotlivých oblastí se stali Tomáš Krones (střední a východní Evropa), Tomáš Laštovka (Rusko) a Maroš Bréda (Čína), finanční ředitelem a prokuristou Kamil Ziegler.

V portfoliu PPF ECM Holdingu je nyní 42 projektů. PPF Group do něj převedla kompletní portfolio svých realitních projektů, Milan Janků vložil realitní aktiva ECM Group, s výjimkou společnosti ECM REI, a další byznysy či minoritní účasti v projektech, mezi nimi například PSJ, Domus Eventis, Carrefur SK. Majoritní podíl v ECM Group zůstává v držení Milana Janků.

Skupina PPF je jednou z největších mezinárodních finančních a investičních skupin v regionu střední a východní Evropy. Aktiva skupiny přesahují 10 miliard eur (k 31. prosinci 2008). Skupina PPF se zaměřuje na retailové finanční služby (bankovnictví a pojišťovnictví), na investice typu private equity a na investice do nemovitostí. Skupina PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu umístěnou v Nizozemsku. Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí, je PPF Group se sídlem v Amsterdamu.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688