Úvěry na bydlení zdarma až do konce prázdnin

Stavební spořitelna Wüstenrot prodloužila bezplatné vyřizování žádostí o překlenovací úvěry poskytované fyzickým osobám do konce srpna. K výhodným podmínkám tak přibyla další – úspora za poplatek za vyřízení úvěru v řádu tisíců korun. Např. u úvěru ve výši 1 milion korun ušetří klient Wüstenrotu v současné době 10 000 korun.

 

Hlavní výhoda překlenovacího úvěru spočívá v tom, že na rozdíl od klasického úvěru ze stavebního spoření, který lze podle zákona získat nejdříve po dvou letech spoření, na překlenovací úvěr klient čekat nemusí. Žádost o tento druh úvěru lze podat současně s uzavřením smlouvy o stavebním spoření. Stavební spořitelna Wüstenrot nepožaduje v tomto případě ani žádný počáteční vklad, úvěr je poskytován tzv. bez akontace.

Ve fázi překlenovacího úvěru klient platí úroky a tzv. dospořuje na účet svého stavebního spoření. Úložky na stavební spoření mu stavební spořitelna úročí sjednanou úrokovou sazbou – u Wüstenrotu až 2,2 % p.a. Podle výše roční úspory je klientovi přiznána také státní podpora, a to až 3000 korun ročně. Výhodou je, že klient může na účet stavebního spoření kdykoliv vložit mimořádnou splátku, příp. spořit více, než mu předepíše stavební spořitelna. Tím se zkracuje doba trvání překlenovacího úvěru a urychlí se okamžik změny překlenovacího úvěru na úvěr ze stavebního spoření, tzv. přidělení.

Překlenovací úvěry poskytované stavební spořitelnou Wüstenrot mají dále tu výhodu, že jsou po celou dobu trvání úročeny pevnou úrokovou sazbou. To klientovi dává jistotu neměnných splátek. Následný úvěr ze stavebního spoření je pak úročen úrokovou sazbou sjednanou již při uzavření smlouvy o stavebním spoření. V současné době nabízí Wüstenrot jednu z nejnižších na trhu, a to pouze 3,7 % p.a. ročně.

Klienti Wüstenrot se mohou spolehnout také na velmi nízkou úroveň poplatků. Za vedení úvěrového účtu zaplatí jen 250 korun ročně.

 

Výhodnější úvěr na privatizaci

V letošním roce rozšířila stavební spořitelna Wüstenrot svou nabídku o překlenovací úvěr na koupi bytu, příp. rodinného domku v rámci privatizace obecních a státních bytů, který je poskytován bez zajištění zástavním právem k nemovitosti. Tímto vyšla vstříc klientům, kteří podle běžných pravidel privatizace musejí nejdříve uhradit kupní cenu a až poté je byt převáděn do jejich vlastnictví. Tento postup komplikuje, resp. někdy zcela znemožňuje vyřídit si úvěr zajištěný zástavním právem k pořizované nemovitosti.

Nový překlenovací úvěr je možno čerpat až do výše 2 milionů korun, podmínkou jeho poskytnutí je rok spoření u jakékoliv stavební spořitelny a naspoření či jednorázové vložení 10 % cílové částky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy