TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  24.07.2009 15:21:01

Pojišťovny již sčítají škody po čtvrtečních bouřích

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Pojišťovny již začaly sčítat škody po čtvrtečních prudkých bouřích. Například České pojišťovně se jen během pátku podle tiskového mluvčího Václava Bálka ozvalo kvůli škodám na 1030 lidí.

„Těmto lidem živly poškodily majetek za více než 20 milionů korun. Nejvíce škod eviduje Česká pojišťovna z Mladoboleslavska, odkud jí klienti oznámili 161 pojistných událostí,“ sdělil Bálek. Podle něj mezi silně postižené okresy patřilo rovněž Nymbursko s 91 škodami, Jičínsko s 90 nahlášenými škodami, Semilsko s 87 škodami, Praha a její okolí s 83 škodami a Mělnicko se 78 škodami.

V pátek odpoledne evidovala ČSOB Pojišťovna na 50 škodných událostí spojených s bouřkou, vichřicí a přívalovým deštěm. „Škody jsou hlášeny ze všech krajů v republice, nejvíce hlášení jsme zatím obdrželi ze Středočeského kraje, Prahy a Severočeského kraje,“ prohlásil ke škodám Tomáš Hejda mluvčí ČSOB Pojišťovny.

Pojišťovna Uniqua měla v pátek nahlášeno 70 škod, a to převážně ze Severních a Středních Čech. “Celková hodnota činí nyní něco mezi 5-10 miliony korun. Místa budou teprve prohlédnuta, jde o první odhad, prohlásila Eva Svobodová, mluvčí pojišťovny. Podle ní budou lidé sčítat škody i na rekreačních objektech. To znamená, že vlna hlášení pojistných událostí bude pokračovat i v pondělí. “Celkem počítáme maximálně se 150 škodami v celkové hodnotě do 20 milionů korun, nedojde-li k registraci nějaké výrazně se vymykající škody, uzavřela Svobodová.

Klienti Pojišťovny Allianz zatím podle Šťepánky Douchové, mluvčí pojišťovny, nahlásili více než 100 škodních událostí za 20 milionů korun. Podle ní se ale jedná jen o předběžná čísla. „Očekávám, že vyplatíme na 300 škodních událostí v celkové výši do 70 milionů korun.

Mezi nejčastější škody v důsledku čtvrtečních bouří podle zástupců pojišťoven patřily zničené střechy a krovy domů, zatopené sklepy, poškozená vozidla, na která spadly kusy stromů nebo krytin ze střech a fasády poškozené silným krupobitím. Například České Pojišťovně nahlásili 42 škod za více než 8 milionů korun i zemědělci.

Tereza Peprníková, peprnikova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688