TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  10.07.2009 12:01:06

Škoda bude v srpnu vyrábět také po nocích, firma chce zkrátit dodací lhůty

Mediafax

MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zavede v srpnu tři mimořádné noční směny, chce tím urychlit dodací lhůty modelů Fabia a Octavia. Automobilka se na tomto způsobu, který má pomoci vyřešit masivní poptávku po jejích vozech zejména ze zemí se šrotovným, dohodla na Podnikové radě s odboráři.

Mimořádné srpnové noční směny proběhnou z pátku na sobotu ve dnech 7.-8., 14.-15. a 21.-22. srpna. Zaměstnanci automobilky, kteří se na směny dobrovolně přihlásí, ve zmíněných dnech nastoupí do práce ve 22 hodin večer, směna potrvá do šesti hodin ráno.

Za každou noční směnu obdrží zaměstnanci mimořádnou odměnu ve výši 400 korun. Podle automobilky bude na noční směny potřeba zhruba 2 700 zaměstnanců. Během každé ze tří mimořádných směn by mělo z výrobních linek sjet přibližně 380 fabií a 150 octavií.

„Sobotní směny obecně nepodporujeme. Momentálně ovšem podporujeme dodávky vozů zákazníkům a musíme je udělat,“ řekl pro týdeník Škodovácký odborář předseda odborů Škody Auto, Jaroslav Povšík. „Jde nám však o to, aby management tento záměr připravil účelně, aby nedošlo pouze k přeplnění skladů a tento vůz byl skutečně vyráběn pro zákazníky. Pokud firma splní základní podmínky, které požadujeme, tak jsme ochotni na sobotní směny přistoupit,“ dodal.

Člen představenstva odpovědný za personalistiku ve Škodě Auto Klaus Dierkes k nočním směnám uvedl, že z pohledu na celkovou poptávku trhu a firemní kapacitu by firma sobotní směny nepotřebovala jen za předpokladu, že by zákazníci byli ochotní čekat na fabii do prosince. „Proto bychom rádi ty tři směny v srpnu udělali, abychom měli pokaždé1200 aut navíc a signalizovali tak v Německu, že jsme pro zákazníky schopni udělat vše, aby neodcházeli k jiným značkám,“ řekl Dierkes.

Automobilka Škoda Auto dodala v prvním čtvrtletí letošního roku zákazníkům celkem 143 079 vozů, což je oproti loňskému prvnímu kvartálu o 17,5 procenta méně. Firma ale za toto období obdržela rekordní počet objednávek. Ve srovnání se stejným obdobím vloni totiž objednávky vzrostly o 27 procent. Největší zájem o modely Škoda mají kromě Čechů také motoristé z Německa, Slovenska, Polska a Rakouska. Nicméně také na čínském trhu se objem objednávek nacházel zhruba 14 procent nad úrovní předchozího roku.

Katerina Vokurková, vokurkova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688