CITY Pankrác

CITY Pankrác

 

Dříve poněkud opomíjená pankrácká pláň se v posledních letech stává prestižní lokalitou, a to jak k podnikání, tak k bydlení. V současné době zde vzniká nové moderní centrum CITY, které začíná mít pro Prahu klíčový význam. V rámci projektu CITY zde vznikají moderní kancelářské prostory, vysoce kvalitní a stylové byty, bohatá nabídka služeb a samozřejmě i příjemné odpočinkové zóny. O kanceláře na pankrácké pláni je již několik let velký zájem a dnes zde sídlí řada významných zahraničních i českých firem, které těží z vynikající adresy, vysoké kvality kancelářských prostor, příjemného pracovního prostředí a v neposlední řadě i výborného dopravního spojení.

 

Zřejmě nejvýznamnější kancelářskou budovou na pankrácké pláni je budova City Tower, která na první pohled dominuje celému okolí a se svými 109 metry je i nejvyšší budovou v České republice. Pro člověka neznalého historie této části Prahy jistě bude překvapením fakt, že tato moderní a stylová budova má téměř třicetiletou historii. Původně byla plánována jako sídlo Československého rozhlasu, nicméně z tohoto záměru časem sešlo a rozestavěná budova postupně chátrala. V roce 2000 projekt odkoupila společnost ECM a v průběhu následujících sedmi let se z nevzhledného a chátrajícího torza stala jedna z nejmodernějších budov v České republice s do daleka zářící prosklenou fasádou. I přes značnou náročnost proběhla rekonstrukce budovy úspěšně - svědčí o tom jednak zvláštní ocenění porotců v 10. ročníku soutěže Nejlepší z realit - Best of Realty 2008 i vítězství v soutěži pořádané odborným magazínem Construction & Investment Journal v kategorii Best Office Development. Autorem současné podoby City Toweru je světoznámý americký architekt Richard Meier, který je rovněž tvůrcem Masterplanu celého víceúčelového projektu City. Budova City Tower sestává z 27 nadzemních a 3 podzemních podlaží, jež nabízejí více než 44 000 m2 kancelářských prostor, 490 m2 obchodních a 1100 m2 skladových ploch.

 

Další nepřehlédnutelnou budovou na pankrácké pláni je budova City Empiria. I tento objekt prošel rozsáhlou rekonstrukcí – z původního sídla společnosti Motokov v 80. letech se stala prestižní kancelářská budova, jež získala ocenění v soutěži Nejlepší z realit – Best of Realty 2004. Součástí budovy City Empiria je Konferenční centrum CITY nabízející tři multifunkční sály o kapacitě 150 až 500 osob.

 

Na budovu City Empiria bude navazovat další kancelářská budova City Deco, která je v současné době ve výstavbě a na rozdíl od City Toweru a City Empirie bude podstatně nižší. Budova City Deco je koncipována ve tvaru písmene E. Součástí jejího architektonického řešení budou otevřená atria, jež vzniknou v jejím interiéru a budou sloužit jako relaxační zóny pro nájemce i návštěvníky. Další výhodou budovy je značná variabilita vnitřního dělení kancelářských prostor, jež se mohou upravit dle požadavků různých společností.

 

Další součástí projektu City je budova City Court, jež je koncipována jako administrativní budova s obdélníkovým půdorysem a výškou 36 metrů o osmi nadzemních a třech podzemních podlažích. Ve druhém patře budovy se bude nacházet restaurace a zajímavostí je atrium s odpočinkovou zónou, které vznikne ve třetím patře nad prostorem restaurace a bude sahat až do posledního podlaží.

 

Jak již bylo v úvodu řečeno, na pankrácké pláni se nestaví pouze kancelářské budovy, ale vznikne zde i výšková rezidenční budova City Epoque se stylovými byty, které svým obyvatelům nabídnou nadčasový design, špičkové technické zařízení a promyšlený bezpečnostní systém. K relaxaci budou všem obyvatelům a návštěvníkům pankrácké pláně sloužit odpočinkové zóny se stromy a lavičkami. Víceúčelový projekt City tak poskytne svým obyvatelům a návštěvníkům veškerý komfort pro život ve 3. tisíciletí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy