Tiskové zprávy  |  02.07.2009 11:18:30

GE představila ve spolupráci se společností Boeing nové řešení pro zjišťování trhlin v pláštích letadel

Diagnostický nástroj Bondtracer je schopen vyhodnotit potenciální poškození kompozitních materiálů přímo na ploše letiště

PRAHA, 1. července 2009 — V rámci licence poskytnuté společností Boeing představuje GE Sensing & Inspection Technologies řešení Bondtracer. Robustní a zároveň jednoduchý nástroj umožní pracovníkům letiště snadno a rychle najít a vyhodnotit možné porušení materiálů letadel. Ty mohou být způsobené například nechtěným střetem s vozíky nakládající zavazadla či dalšími pojízdnými prostředky pohybujícími se po letištní ploše. Nový nástroj jen podtrhuje snahy společnosti GE o zajištění lepšího stavu infrastruktury a zlepšení bezpečnosti prostřednictvím efektivnější kontroly. A to právě v době, kdy je řešení bezpečnosti v letecké dopravě velkou výzvou.

Nástroj byl vyvinut ve spolupráci se společností Boeing a postaven na platformě Boeing Ramp Damage Checker (RDC). Nový nástroj umožňuje leteckým mechanikům snadno a rychle vyhodnotit poškození pláště letounu a rozhodnout, zda je schopen dalšího letu, anebo je naopak zapotřebí servisního zásahu.

Použití kompozitních materiálů výrazně snižuje váhu letounu a zvyšuje jeho odolnost – proto se tyto materiály jakožto efektivní a moderní alternativa v letectví používají. Nicméně jejich narušení lze jen velmi obtížně zjistit pouhým zrakem. Letecké společnosti mohou ročně ztratit až miliony dolarů kvůli nehodám, k nimž dochází při běžném provozu, například když do boku letounu narazí vozík převážející zavazadla. Po každé takové nehodě je nutné letadlo odstavit a provést rozsáhlé testování, zda nebyla narušena celistvost pláště a zda je letoun schopen letu.

„Kompozitní materiály z uhlíkových vláken vyžadují jiné procesy pro zjišťování poškození nedestruktivní inspekcí,“ říká ředitel leteckého segment GE Sensing & Technologies Thierry Laffont. „V případě Bondtraceru bylo naším cílem poskytnout leteckým mechanikům jednoduché zařízení, jež by jim umožnilo snadno a rychle vyhodnotit ty případy, kdy je zapotřebí rozsáhlejší inspekce. Toto řešení umožní leteckým společnostem zajistit bezpečnost pasažérů při současném zvýšení efektivity a produktivity.”

Díky nástroji Bondtracer budou mít letištní mechanici možnost vyhodnotit vážnost poškození přímo na ploše, což povede jednak k vyšší bezpečnosti cestujících, jednak k efektivnějšímu systému inspekcí. Dispečer bude moci provozu schopný letoun okamžitě odbavit, čímž se eliminují zbytečné odstávky, zpoždění a letecké společnosti tak ušetří značné finanční prostředky.

Bondtracer je snadno použitelný detekční přístroj osazený jednoduchým displejem, na němž zelená barva označuje konzistentní tloušťku pláště, Červená pak hlásí neočekávanou změnu tloušťky. Nástroj byl navržen tak, aby se snadno používal letištním mechanikům na ploše při nedestruktivním testování.

Máte-li zájem o další informace, navštivte:
http://www.geinspectiontechnologies.com/en/products/ut/thickness_gauges/bondtracer.html
www.gesensinginspection.com
Divize GE Sensing & Inspection  na Facebooku
http://twitter.com/GE_SensInsp
http://www.flickr.com/photos/36760597@N08/
http://www.youtube.com/GESensingInspection

O GE Sensing & Inspection Technologies
GE Sensing & Inspection Technologies stojí na principu „zdraví pro infrastrukturu“. Divize je součástí GE Enterprise Solutions, což je jednotka koncernu GE s obratem 5 miliard dolarů ročně a jejímž cílem je využívat jedinečné znalosti GE a inteligentní technologie ke zvyšování produktivity klientů. GE Sensing & Inspection Technologies je předním inovátorem v oblasti měření, čidel a inspekčních nástrojů nabízejících svým uživatelům vysokou přesnost, produktivitu a bezpečnost. Produkty GE Sensing & Inspection Technologies se používají v široké škále odvětví, včetně ropného a plynárenského průmyslu, energetiky, letecké dopravy a zdravotnictví. Společnost zaměstnává 4 700 lidí ve více než 40 závodech ve 25 zemích celého světa. Máte-li zájem o více informací, navštivte www.gesensinginspection.com.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688