TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  01.06.2009 16:26:20

ArcelorMittal Ostrava bude mít nového generálního ředitele

Mediafax

OSTRAVA (MEDIAFAX) - ArcelorMittal Ostrava v pondělí oznámil nominaci Augustina Kochuparampila na nového generálního ředitele společnosti. Kochuparampil je v současné době generálním ředitelem rumunské huti ArcelorMittal Galati, řekla agentuře Mediafax mluvčí ostravské společnosti Věra Breiová.

"Augustine Kochuparampila společnost ArcelorMittal Ostrava dobře zná, protože byl v letech 2004 až 2008 členem představenstva a pomáhal začlenit firmu po privatizaci do tehdejší Mittal Steel. Je znám jako jeden z nejzkušenějších manažerů skupiny ArcelorMittal," uvedla Breiová.

Kochuparampil má od července vystřídat ve funkci Sanjaye Samaddara, který převezme jednak řízení Divize Východ uskupení Flat Carbon Europe, jednak funkci generálního ředitele ArcelorMittal Poland. V ArcelorMittal Ostrava zůstane Sanjay Samaddar členem představenstva.

“Není pro mě lehké odejít právě teď. Spolupracoval jsem v Ostravě s týmem výjimečně oddaných a výkonných manažerů, kteří jsou zcela zaměřeni na efektivitu výroby a současně dokážou akcentovat programy společenské odpovědnosti. Hluboce si vážím také přístupu odborů, protože bez spolupráce s nimi bychom nedokázali čelit výzvám, které před nás postavila ekonomická krize. Oceňuji i zaujetí pro práci a hrdost, s níž v Ostravě pracuje všech našich 6600 kolegů. Na druhou stranu moje nová mise v Polsku pro mě představuje další výzvu a cením si také možnosti pracovat tam, kde žije moje rodina, řekl Samaddar. Dále poznamenal, že ze všech sil přispěje k udržení kontinuity a k dodržení závazků, které společnost ArcelorMittal Ostrava přijala. “Mám velkou radost, že moje současné křeslo nezůstane ani na chvíli prázdné. A jsem potěšen, že do Ostravy přijde tak zkušený manažer jako je Augustine Kochuparampil," dodal Samaddar.

“Obdivuji, čeho všeho Sanjay Samaddar v Ostravě dosáhl. Těším se na nové úkoly, při jejichž plnění se budu opírat o zkušenosti, které ze svého dosavadního působení v Ostravě mám. Jsem si jist, že společně s celým manažerským týmem nejen rozvineme všechny plány mého předchůdce, ale brzy přijdeme i s novými iniciativami, prohlásil Kochuparampil.

Augustine Kochuparampil zahájil svou kariéru ve skupině ArcelorMittal v roce 1995 jako manažer kontrolingu v Mittal Steel Hamburk, kde byl o dva roky později jmenován finančním ředitelem. Od roku 2001 do 2003, již ve funkci finančního ředitele Ispat Europe, dohlížel na restrukturalizaci a konsolidaci evropských závodů této skupiny. V roce 2003 převzal funkci finančního ředitele Mittal Steel Poland a hrál klíčovou roli při restrukturalizaci polských hutí. V lednu 2007 byl jmenován generálním ředitelem ArcelorMittal Galati v Rumunsku. V této pozici se vedle zvýšení provozní efektivity zaměřil zejména na programy společenské odpovědnosti. Kochuparampil má magisterský titul z Institute of Cost and Management Accountants of India a bakalářský právnický titul z indické Ravishankar University v Raipuru.

ArcelorMittal Ostrava je největší hutní firmou v České republice a patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti jsou 3 miliony tun oceli, exportuje zhruba 50 procent své produkce do více než 80 zemí celého světa. Zaměstnává 6600 lidí, dohromady s dceřinými společnostmi více než 9300 lidí.

Ivana Gracková, grackova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688