TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  07.05.2009 10:46:06

T-Mobile měl za první čtvrtletí tržby 7,6 miliardy korun (7.5.2009)

Mediafax

Telefonní operátor T-Mobile vykázal za první čtvrtletí letošního roku tržby téměř 7,6 miliardy korun, počet vydaných SIM karet vzrostl meziročně o 2,6 procenta na více než 5,4 milionu, což je nejvíce ze všech tuzemských operátorů. T-Mobile o tom informoval ve čtvrtek.

Více než 2,5 milionu vydaných SIM karet z celkového počtu využívají tarifní zákazníci, kteří tak tvoří 47 procent celkové zákaznické základny. Tržby společnosti dosáhly téměř 7,6 miliardy , tržby ze služeb 7,3 miliardy , hodnota EBITDA přesáhla 3,5 miliardy.

Celkové tržby za první čtvrtletí meziročně poklesly o 4,4 procenta, hodnota EBITDA (zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací) meziročně poklesl o 13,1 procenta.
Průměrná měsíční útrata na zákazníka klesla na 452 , což i přes nárůst podílu tarifních zákazníků na celkové zákaznické základně představuje meziroční pokles o 6,8 procenta způsobený zavedením tarifů nové generace.

„Řada průmyslových odvětví po celém světě čelí ekonomické recesi. I když v oblasti telekomunikací je situace lepší než v ostatních odvětvích, byly výsledky naší společnosti celkovou ekonomickou situací do jisté míry ovlivněny. Dosažené výsledky však potvrzují stabilní pozici společnosti,“ řekl Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile Czech Republic.

„V následujících měsících budeme nadále pokračovat ve strategii zaměřené na retenci, rozvoj datových služeb a přípravu nabídek pro specifické komunity zákazníků,“ řekl Roland Mahler.

V letošním roce se chce společnost podle svého vyjádření zaměřit na nabídku výhodných služeb a tarifů. Nedávno představila tarifní programy Firma určené pro malé a střední podniky, které nabízejí jeden kreditní tarif pro celou společnost. Také uvedla na trh novou verzi tarifního zvýhodnění Rodina, jehož uživatelé mohou komunikovat zdarma ve skupině až pěti lidí prostřednictvím volání, SMS a MMS za ještě nižší měsíční poplatek.

Roamingové zvýhodnění Cestovatel, které bylo rozšířeno také na Řecko a Bulharsko, nabídne všem uživatelům po celé období letních prázdnin příchozí hovory zcela zdarma.

T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. Provozuje mobilní komunikační sítě ve standardu GSM 900 MHz a 1800 MHz a zároveň je oprávněn provozovat síť UMTS. Tuto technologii třetí generace spustil jako první v České republice dne 19. října 2005 pod názvem Internet 4G.

David Klempír, klempir@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688