Tiskové zprávy  |  27.04.2009 13:16:54

České aerolinie vybraly společnost SITA jako jediného dodavatele sítě

PRAHA – 27. dubna 2009České aerolinie dnes ohlásily uzavření čtyřleté smlouvy se společností SITA, která se specializuje na informační technologie pro leteckou dopravu a stane se jediným dodavatelem globální komunikační sítě a služeb pro komunikaci v reálném čase.

Smlouva mezi dopravcem, jehož letouny nosí národní vlajku České republiky, a společností SITA zahrnuje rozvoj stávající síťové infrastruktury tak, aby se zvýšila její výkonnost a zároveň klesly náklady o 25 %. Nová hybridní síť, jejíž součástí bude připojení přes virtuální privátní síť (IP VPN), veřejnou síť internet (ISP DSL) a připojení pomocí SITA AirportHub, bude sloužit 74 letištím a vzdáleným pracovištím. Toto hybridní řešení zajistí kompletní zálohování všech služeb jak pro ředitelství společnosti, tak i pro vzdálená pracoviště.

Vzhledem k tomu, že společnost SITA bude jediným dodavatelem, bude možné komunikační síť snadno přizpůsobit počtu zaměstnanců na jednotlivých pracovištích, různému geografickému umístění a cílovému rozsahu aplikací a služeb.

Jiří Devát, viceprezident Českých aerolinií pro informační technologie, uvedl: „Výběr dodavatele sítě byl součástí našeho úsporného programu v rámci přípravy na privatizaci. Při revizi našich síťových potřeb jsme stanovili konkrétní cíle, mezi jiným moderní návrh řešení, konkurenceschopné ceny a nízké náklady a především důkladné dohody o úrovni služeb (SLA).

Co se týče SLA, bylo nutné, aby v nich bylo zakotveno vysoká dostupnost, důslednost při plnění služeb, minimální zpoždění při přenosu a ztráty paketů. Ve všech těchto parametrech byla nabídka společnosti SITA jednoznačně nejlepší, a vyšla tedy jako ideální partner a jediný dodavatel.“

Ilja Gutlin, regionální viceprezident pro východní a střední Evropu, řekl: „Tato významná dohoda, která přichází v zásadním okamžiku v historii Českých aerolinií, jim přinese důkladné a úsporné řešení pro komunikační síť a pro potřeby komunikace v reálném čase.

Zajištění takovéto rozsáhlé sítě (WAN), založené na hybridním řešení s využitím IP VPN a ISP, znamená, že každé aplikaci na každém z pracovišť se dostane takové úrovně služeb, jakou potřebuje, a to tím nejúspornějším způsobem. Navíc díky našemu celosvětovému působení a díky tomu, že budeme jediným dodavatelem, můžeme vyvažovat vytížení tak, abychom zajistili rychlou obsluhu všech připojení.“

České aerolinie jsou vlajkovým dopravcem České republiky a patří k aeroliniím s nejdelší historií v Evropě; své služby poskytují cestujícím už od roku 1923. V letošním roce ohlásil ministr financí České republiky, že k privatizaci aerolinií dojde do 30. září 2009.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688