Inzerce (AliaWeb)
Oznámení  |  08.04.2009 00:00:00

Oficiální sdělení: Oznámení TESLA Jihlava, a. s.

Titulek: Aliaweb


TESLA Jihlava, a. s. , se sídlem Hruškové Dvory 53, Jihlava, IČO 46347518

Představenstvo akciové společnosti TESLA Jihlava, a. s., se sídlem v Jihlavě, Hruškové Dvory 53, PSČ 586 01, IČ: 46347518, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B., vložka 787 (dále taktéž jen „TESLA Jihlava, a. s.“) v souladu s ustanovením § 183l zákona č. 513/1991 Sb. (dále jen „obchodní zákoník“) uveřejňuje tímto usnesení valné hromady včetně závěrů znaleckého posudku.

 

Usnesením ze dne 27. března 2009 mimořádná valná hromada společnosti TESLA Jihlava, a.s. rozhodla podle ustanovení § 183i a násl. obchodního zákoníku o přechodu akcií společnosti ve vlastnictví ostatních akcionářů na hlavního akcionáře - společnost WELLYEN, a. s. Usnesení valné hromady je obsaženo v notářském zápisu JUDr. Romana Bláhy, notáře v Havlíčkově Brodě, ze dne 29. 3. 2009, NZ 191/2009, N 159/2009. Obsah rozhodnutí valné hromady:

I.                     Určení hlavního akcionáře

Hlavním akcionářem společnosti TESLA Jihlava, a. s. je obchodní společnost WELLYEN a. s., se sídlem v Praze 3, Ondříčkova 609/27, PSČ 130 00, IČ: 27873251, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl B., vložka 11677.

II.                   Osvědčení společnosti WELLYEN, a. s. jakožto hlavního akcionáře

Základní kapitál společnosti TESLA Jihlava, a. s. je rozdělen na 342 735 nekotovaných kmenových akcií vydaných v listinné podobě o jmenovité hodnotě 544,- Kč, znějících na majitele. Valná hromada konstatuje a osvědčuje, že akcionář WELLYEN, a. s. je hlavním akcionářem, neboť je k dnešnímu dni vlastníkem 337 193 (tři sta třiceti sedmi tisíc sto devadesáti tří) kusů nekotovaných kmenových akcií společnosti TESLA Jihlava, a. s. vydaných v listinné podobě o jmenovité hodnotě 544,- Kč (pět set čtyřicet čtyři koruny české), znějících na majitele, jejichž souhrnná jmenovitá hodnota představuje 98,38% (devadesát osm celých třicet osm desetin procenta) základního kapitálu a hlasovacích práv ve společnosti TESLA Jihlava,a. s.

III.                 Rozhodnutí o přechodu účastnických cenných papírů na hlavního akcionáře

Valná hromada schvaluje návrh předložený hlavním akcionářem a rozhoduje takto: všechny nekotované kmenové akcie společnosti TESLA Jihlava, a. s., vydané v listinné podobě o jmenovité hodnotě 544,- Kč (pět set čtyřicet čtyři koruny české), znějící na majitele, které nejsou ve vlastnictví hlavního akcionáře (tj. akcie ve vlastnictví všech ostatních akcionářů), přecházejí za podmínek uvedených v obchodním zákoníku (§ 183i a násl.) na osobu hlavního akcionáře – společnost WELLYEN, a. s.

IV.                Určení výše protiplnění

Valná hromada určuje, že výše protiplnění činí 415,- Kč (čtyři sta patnáct korun českých) za každou jednu nekotovanou kmenovou akcii vydanou v listinné podobě o jmenovité hodnotě 544,- Kč (pět set čtyřicet čtyři koruny české), znějící na majitele (dále taktéž jen „účastnické cenné papíry“). Výše protiplnění je doložena znaleckým posudkem znaleckého ústavu PROFI-TEN a. s., se sídlem v Praze 1, Vodičkova 20/682, PSČ 110 00, IČ: 25133497; znalecký posudek má číslo 971/2009 a byl vypracován dne 24. února 2009 Ing. Jaromírem Daňkem a Ing. Vladimírou Zikovou. Znalecký posudek tvoří přílohu tohoto notářského zápisu. Peněžní prostředky ve výši potřebné k výplatě protiplnění předal hlavní akcionář společnosti CYRRUS, a. s., se sídlem v Brně, Veveří 111 (Platinium), PSČ 61600, IČ: 63907020, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 3800, která na základě povolení České národní banky působí jako obchodník s cennými papíry.

V.                  Přechod vlastnického práva k účastnickým cenným papírům

Vlastnické právo ke všem účastnickým cenným papírům přechází na hlavního akcionáře uplynutím jednoho měsíce ode dne zveřejnění zápisu tohoto usnesení do obchodního rejstříku.

VI.                Způsob, místo a lhůta pro předání – předložení účastnických cenných papírů dosavadními vlastníky

Dosavadní vlastníci účastnických cenných papírů (dosavadní akcionáři) předloží tyto do 30-ti dnů od přechodu vlastnického práva na hlavního akcionáře tak, že je odevzdají pověřené společnosti CYRRUS, a. s. se sídlem v Brně, Veveří 111 (Platinium), PSČ 61600, IČ: 63907020, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 3800, a to každé pracovní pondělí a středu od 8.30 do 16.00 hodin v jejím sídle (Veveří 111, Brno); jiný termín lze dohodnout emailem na adrese corporate@cyrrus.cz nebo telefonicky na čísle 538705789.

V případě, že bude zjištěno zastavení účastnických papírů (akcií), bude protiplnění poskytnuto zástavnímu věřiteli, pokud vlastník účastnického cenného papíru neprokáže, že zástavní právo již zaniklo, nebo že dohoda mezi ním a zástavním věřitelem určuje jinak.

VII.              Výplata protiplnění

Hlavní akcionář, společnost WELLYEN a. s. sděluje, že výplatou protiplnění je pověřena výše specifikovaná společnost CYRRUS, a. s., která dosavadním vlastníkům respektive zástavním věřitelům poskytne protiplnění bez zbytečného odkladu po předložení jejich účastnických cenných papírů (akcií). Oprávněná osoba je povinna způsob vyplacení protiplnění sdělit při předložení akcií. V případě, že neuvede požadavek na způsob poskytnutí protiplnění, bude protiplnění poskytnuto poštovní poukázkou.

Po dobu prodlení dosavadního vlastníka účastnických cenných papírů s jejich předáním – předložením nemůže dosavadní vlastník požadovat na hlavním akcionáři protiplnění. Nepředloží-li dosavadní vlastníci účastnických cenných papírů tyto účastnické cenné papíry do měsíce ode dne zveřejnění zápisu tohoto usnesení do obchodního rejstříku a ani do dodatečné lhůty, kterou určí představenstvo společnosti a která nebude kratší než 14 dní, bude postupováno dle § 214 odst. 1 až 3 obchodního zákoníku.

VIII.            Uložení notářského zápisu

Představenstvo společnosti TESLA Jihlava, a. s. sděluje, že notářský zápis o konání mimořádné valné hromady konané dne 27. 3. 2009 včetně znaleckého posudku a příloh je uložen v sídle společnosti TESLA Jihlava, a. s. k nahlédnutí dle ustanovení § 183l odst. 2 obchodního zákoníku, a to každý pracovní den kromě pátků od 9:00 do 12:00 hodin.

IX.                Zmocnění představenstvu

Valná hromada zmocňuje představenstvo a ukládá mu, aby bez zbytečného odkladu podalo návrh na zápis tohoto usnesení do obchodního rejstříku, aby znění tohoto usnesení uveřejnilo způsobem určeným stanovami společnosti pro svolání valné hromady a současně, aby uložilo notářský zápis osvědčující toto rozhodnutí v sídle společnosti k nahlédnutí.

 

za představenstvo společnosti TESLA Jihlava, a. s.

Ing. Miroslav Pech v. r., předseda představenstva

 




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688