TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  02.04.2009 05:00:01

VH Zentivy bude schvalovat oprávnění představenstva k nabytí vlastních akcií firmy

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Ve čtvrtek se uskuteční mimořádná valná hromada firmy Zentiva, která své akcionáře mimo jiné seznámí s nabídkou na převzetí ze strany společnosti Sanofi-Aventis, bude jmenovat čtyři členy představenstva kategorie B a bude schvalovat oprávnění představenstva k nabytí vlastních akcií společnosti.

Představenstvo bude moci od čtvrtka po dobu 18 měsíců nebo do okamžiku ukončení obchodováni akcií Zentivy na Burze cenných papírů Praha nabýt vlastní akcie. Akcie je možné získat na akciových trzích nebo jiným způsobem za cenu pohybující se mezi nominální hodnotou akcie a nejvyšší cenou na trhu v době jejich pořízení Zentivou nebo jejím jménem. Cena akcie však nesmí přesáhnout částku 1 150 korun, to je cenu, kterou zaplatila společnost Sanofi-Aventis Europe v rámci své nabídky na veškeré v její prospěch do té doby nevlastněné akcie.

Představenstvo největšího českého výrobce léků Zentiva ve středu 11. března oznámilo, že zahájilo kroky nezbytné k ukončení obchodování Zentivy na Burze cenných papírů Praha. Představenstvo Zentivy rovněž rozhodlo o zahájení kroků směřujících k ukončení obchodování globálních depozitních akcií (GDS) na londýnské burze a k úplnému ukončení programu GDS, a to jak ve vztahu k tzv. Regulation s GDS tak i k tzv. Rule 144A GDS.

Představenstvo má v úmyslu dosáhnout ukončení obchodování akcií a GDS, jakož i ukončení programu GDS, co nejrychleji jak to bude prakticky možné. Rozhodnutí představenstva Zentivy přichází poté, co největší akcionář Zentivy, francouzská společnost Sanofi-Aventis, uspěl se svou nabídkou na převzetí české firmy.

Společnost Zentiva N. V. je mezinárodní farmaceutická firma, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej moderních generických farmaceutických produktů. Společnost má významné postavení na farmaceutických trzích v České republice, na Slovensku, v Rumunsku a v Turecku a rychle roste také v Polsku, Rusku, Bulharsku, Maďarsku, na Ukrajině a v pobaltských republikách.

Strategie Zentivy spočívá v zajištění dalšího růstu zlepšováním dostupnosti moderních léků prostřednictvím poskytovatelů primární péče v rámci zemí Evropské unie a východní Evropy. Budoucí růst se má zakládat na pokračujícím organickém rozvoji stávajících podnikatelských aktivit a také cestou vybraných akvizic při zachování růstu ziskovosti.

V současné době Zentiva pokrývá širokou škálu terapeutických oblastí se zvláštním zaměřením na kardiovaskulární choroby, zánětlivé stavy, bolest, infekce a nemoci centrálního nervového systému, gastroenterologii a urologii.

Alena Klímková, klimkova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688