Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  09.03.2009 11:23:30

ČEZ se na pojištění plateb za elektřinu dohodnul s Kooperativou

ČEZ se na pojištění plateb za elektřinu dohodnul s Kooperativou

 

Jedním z pilířů iniciativy „ČEZ proti krizi“ vyhlášené koncem února je i pojištění plateb za elektřinu pro případ ztráty zaměstnání. Na realizaci plánu zahrnujícího kolem 2,7 milionu českých domácností dnes ČEZ vybral pojišťovnu Kooperativa. Za zákazníky ČEZ, kteří přijdou od března o práci, zaplatí pojišťovna až tři měsíční zálohy přímo společnosti ČEZ Prodej.

 

Ze součinnosti s Kooperativou si ČEZ slibuje uživatelsky vstřícné zajištění pojistky. „Kooperativa má více než 300 poboček po celé republice. Ve výběrovém řízení nejen splnila naše podmínky, ale nabídla i nejlépe propracovaný a nejvýhodnější systém spolupráce,“ uvedl mluvčí skupiny ČEZ Ladislav Kříž. 

 

ČEZ u Kooperativy sjednal všem domácnostem pojištění plateb za elektřinu pro případ ztráty zaměstnání. Zákazník, který přijde o práci a přihlásí se na pracovní úřad po 1. 3. 2009, nebude muset po dobu nezaměstnanosti platit tři měsíční zálohy na elektřinu. Pojištění platí do konce roku 2009 i pro manžela či manželku a vztahuje se na všechna odběrná místa.

 

„Zákazníci ČEZ si nemusí nic předem vyřizovat, od 1. dubna se přihlásí na speciálně zřízené zákaznické lince Kooperativy 841 105 105 nebo na kterémkoli obchodním místě Kooperativy pouze v případě, pokud přijdou o zaměstnání a budou chtít pojistku využít. Vnímáme to mimo jiné i jako podporu lidí, kteří se kvůli dopadům současného vývoje ekonomiky dostali do obtíží,“ řekl ředitel úseku marketingu a vývoje produktů Milan Medek. Pojišťovna si požadované doklady u zákazníka vyžádá, ověří a následně zákazníka o vyřízení pojistky bude informovat dopisem. Dokud nebude potvrzeno vyřízení škodní události pojišťovnou, musí zákazník hradit nastavené zálohy, po obdržení tohoto potvrzení budou zálohy hrazeny pojišťovnou dle pravidel pojištění.

 

Kooperativa zaplatí zálohy zákazníků ČEZ, pokud splní tři stanovené podmínky: zákazník byl zaměstnán minimálně půl roku před ztrátou zaměstnání, v posledních 12 měsících nebyl oprávněně odpojen z důvodu neplacení elektřiny a je zaregistrován na úřadu práce. Maximální výše jedné pojištěné zálohy je 7500 .

 

Lidé, kteří se o pojištění záloh pro případ ztráty zaměstnání chtějí podrobněji informovat, mohou navštívit webové stránky ČEZ (www.cez.cz) nebo zavolat na nepřetržitou zákaznickou linku (ČEZ: 840 840 840, Kooperativa: 841 105 105).

 

 

Ladislav Kříž, mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688