Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  05.01.2009 11:23:55

Bankovní kód eBanky 2400 končí 7.ledna

Bankovní kód bývalé eBanky definitivně přestává být funkční ve středu 7. ledna. Platby zaslané na účet s bankovním kódem 2400 nebudou po tomto datu provedeny.

Ve středu 7. ledna definitivně přestane platit bankovní kód bývalé eBanky – 2400. Veškeré platby zaslané na účet s tímto bankovním kódem nebudou po tomto datu provedeny, respektive prakticky nepůjdou ani zadat, jelikož ČNB a všechny komerční banky vyškrtnou kód 2400 z číselníků.

Bankovní kód eBanky zanikl již k 7. červenci 2008, kdy byla završena integrace s Raiffeisenbank. Od té doby je pro veškeré účty bývalé eBanky platný kód 5500. Po dobu šesti měsíců následně běželo přechodné období, kdy platby došlé na účty se starým bankovním kódem byly automaticky převáděny na správný kód. Toto přechodné období nyní končí.

Raiffeisenbank o zániku kódu 2400 již loni na jaře kromě všech svých klientů informovala i ostatní peněžní ústavy a zhruba tisícovku nebankovních institucí, jako jsou např. energetické společnosti, pojišťovny či mobilní operátoři.

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.

 

 

 

 

 

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i podnikové klientele. V roce 2006 zahájila spojování s eBankou, integrační proces obě banky dokončily v létě 2008. Raiffeisenbank obsluhuje klienty v síti zhruba 100 poboček
a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních,  firemních  a podnikatelských poradců.

Do září loňského roku Raiffeisenbank zvýšila zisk o 43 procent na téměř 1,1 miliardy , celková aktiva banky přesáhla 163 miliard korun.

Nabídku kvalitních služeb potvrzuje celá řada domácích i mezinárodních ocenění. Raiffeisenbank byla v roce 2008 vyhlášena „Bankou roku“ v prestižní soutěži MasterCard Banka roku. Nejlepším účtem roku se stalo eKonto. Banka rovněž uspěla v kategoriích „Nejdynamčitější banka roku“ a „Hypotéka roku“. V soutěži Zlatá koruna spojená banka letos získala 1. místo v kategorii přímé bankovnictví a získala celou řadu dalších cen.

Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen International Bank  Holding AG. Na 17 trzích střední a východní Evropy obsluhuje Raiffeisen International
14,6 milionů klientů na více než 3100 obchodních místech. Od roku 2005 jsou akcie skupiny kótovány na vídeňské burze. Majoritním vlastníkem je s více než dvoutřetinovým podílem RZB Group, zbývající část se volně obchoduje.

Raiffeisen International obdržela v červenci 2008 od časopisu Euromoney počtvrté v řadě cenu „Nejlepší banka ve střední a východní Evropě“, síťové banky navíc získaly ocenění pro nejlepší banky v pěti zemích regionu. Stejně tak získala cenu pro „Nejlepší banku ve střední a východní Evropě“ od časopisu Global Finance i magazínu The Banker.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

12.04.2024Zlato poblíž úrovně 2400 dolarů X-Trade Brokers (XTB)
15.02.2024Inflace v lednu výrazně klesla – končí inflační roky Moore Czech Republic (Moore Czech Republic)
04.08.2022Obměněná bankovní rada po hiku nesáhla, základní sazba zůstává na 7 % Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688