Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  04.11.2008 11:51:16

Top-Pojištění.cz opět zveřejnil jako první nové sazby všech pojišťoven

Povinné ručení v roce 2009 zdraží v průměru o 7%

 

Internetový portál Top-Pojištění.cz zveřejnil i v letošním roce jako první přehled všech sazeb povinného ručení pro rok 2009. Návštěvníci portálu www.top-pojisteni.cz už 3 roky využívají jednoduchý, ale přesto komplexní kalkulátor pro porovnání aktuálních nabídek dnes už 13 pojišťoven působících na českém trhu. A to vše s možností uzavření pojištění ihned on-line přes internet. Počet uživatelů se přitom stále zvyšuje. Díky současnému počtu svých klientů i měsíční návštěvnosti je www.top-pojisteni.cz dlouhodobě největším prodejcem pojištění on-line v ČR.

 

Každoročně tuzemské pojišťovny oznamují v těchto dnech nové sazby pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla – tedy sazby povinného ručení na příští rok. Původně monopolní systém se nyní plně transformoval na povinné smluvní pojištění a také většina smluv je rozprostřena do celého roku. „Zhruba 25% motoristů se může do 20. 11. 2008 rozmyslet, zda budou pokračovat od 1. 1. 2009 u své stávající pojišťovny, a nebo svoji současnou pojistku vypoví a přejdou k pojišťovně jiné,“ říká Pavel Ronovský, ředitel společnosti Top-Pojištění.cz.

 

V letošním roce zahájily prodej pojištění Hasičská vzájemná pojišťovna, pojišťovna AXA
a Slavia pojišťovna. „Většina pojišťoven už dnes tzv. segmentuje. To znamená, že stanovuje sazby podle věku a místa bydliště řidiče, stáří vozidla, objemu a výkonu motoru a nebo dalších kritérií.
Od letošního podzimu takto segmentuje i největší hráč na trhu Česká pojišťovna. Ta ovšem nabízí i plošné sazby pouze dle objemu motoru. Jedinými pojišťovnami, které nepoužívají segmentační kritéria, tak jsou pojišťovny Kooperativa a Triglav. Porovnání nabídek pojišťoven se tak stává pro normální motoristy více nepřehledné a z tohoto důvodu roste obliba tzv. online porovnávačů,“ upřesnil Pavel Ronovský.

Portál www.top-pojisteni.cz byl v listopadu 2005 prvním na českém internetu umožňující pomocí jednoduchého kalkulátoru porovnání nabídek všech pojišťoven. Tato služba je praktická i vzhledem k různému způsobu určování sazeb jednotlivými pojišťovnami. Díky tomu stoupá její obliba nejen ve světě, ale také v ČR. Top-Pojištění.cz s.r.o. je nezávislý pojišťovací makléř a nabízí svým uživatelům uzavření pojištění online. Motoristé pak obdrží během hodiny veškeré dokumenty v elektronické podobě na svůj mail a nejpozději třetí den pak naleznou kompletní složku ve své schránce. Podle průzkumu každý druhý český občan, který internet používá, uvažuje o uzavření pojištění online. Chce zejména ušetřit čas a také nemalé peníze díky internetovým slevám. V současné době se touto formou uzavírá cca. 10% všech nových smluv.

Allianz pojišťovna

Pojišťovna Allianz zvedla sazby v průměru o 7%. U motocyklů až o 9%. Většině klientů se zvýší úroveň bonusu o 5%, a pojistné se jim tedy zvedne jen trochu. Nabídka obsahuje tři úrovně limitů krytí. Jako jediná nabízí možnost sjednání spoluúčasti na zaviněné škodě s poskytnutím slevy 6% nebo 11%. Sazby segmentuje především dle bydliště a věku klienta.

 

AXA pojišťovna

Pojišťovna AXA vstoupila na náš trh v letošním roce a svoji kampaň na povinné ručení spustila v druhé polovině září. Své sazby stanovuje velice jednoduše a podobně jako pojišťovna Wüstenrot, pouze podle výkonu motoru v kW. Úspěch svého produktu staví především na širokém rozsahu asistenčních služeb.

 

Česká pojišťovna

Stále největší hráč na trhu Česká pojišťovna letos přichází s radikální změnou pro osobní vozidla do 3,5t. Své sazby totiž už nestanovuje jen plošně podle objemu motoru, ale nově také nabízí tzv. segmentované sazby podle věku a místa bydliště klienta. Rozdíl mezi plošnými a segmentovanými sazbami není ale příliš velký a v průměru tak ČP zdražila své povinné ručení o 7%, motocykly o 5%. Od loňského roku má pro dobré řidiče 5% dodatkový bonus, který letos doplnila o další bonus ve formě ročního cestovního pojištění zdarma pro pojistníka a 20% slevy pro ostatní členy v rodině.

 

Česká podnikatelská pojišťovna

ČPP v loňském roce výrazně změnila svoji nabídku povinného ručení a upravila dosavadní tarify. Základním produktem je tzv. SPOROPOV určený hlavně pro osobní vozidla a dále pak produkty Speciál Plus a Super Plus, u kterých je poskytováno úrazové pojištění pro řidiče zdarma. Segmentace se řídí bydlištěm a věkem pojistníka a stářím vozidla. Základní sazby ČPP zvýšila na začátku letošního září o cca 13%. Navíc už rok poskytuje všem novým klientům akční slevu v podobě tzv. extra bonusu PROFI ve výši 15%. Také u ČPP
je se zvyšuje maximální bonus na 45%.

 

ČSOB pojišťovna

Pojišťovna s bobrem jako svým maskotem také už rok motivuje dobré řidiče akční 15% slevou (druhém roce je sleva 10% a ve třetím 5%). Mezi její další benefity patří úrazové pojištění řidiče zdarma, nebo také krytí poškození na vlastním vozidle u nejvyšší varianty Promiant. Sazby pro rok 2009 navýšila v průměru o 7%,
u nižších kubatur dokonce jen o 4%.

 

DIRECT pojišťovna

Tato „virtuální“ pojišťovna, která v ČR prodává své pojištění pouze prostřednictvím telefonu a internetu, stanovuje sazby individuálně a podle mnoha kritérií. Převzala tak silně model své sesterské společnosti LINK4, která působí v Polsku. Pojišťovna DIRECT také upravuje sazby průběžně a také každému klientovi zcela individuálně. I přes propagaci 20% slevy oproti ostatním pojišťovnám, je její průměrné pojistné
na úrovni trhu a ne pod ním.

 

Dolnorakouská pojišťovna

Tato pojišťovna vstoupila na náš trh na podzim loňského roku a své sazby nemění. Nabízí optimální tarif s krytím 50 mil. škod na zdraví i na majetku. Svoji cílovou skupinu vidí především na venkově a to zejména v oblasti jižní a severní Moravy. I přes velmi malé povědomí, si tato pojišťovna už našla své spokojené klienty.

 

Generali pojišťovna

Dnes už v podstatě sesterská společnost České pojišťovny pokračuje i nadále ve své tradici stanovování nových sazeb na začátku léta. Letos zdražila sazby o 9% a pro řidiče na venkově dokonce o 15%. I přesto jsou její sazby pro venkov zajímavé. Při změně sazeb také výrazně vylepšila rozsah asistenčních sazeb, které jsou automaticky součástí pojištění, či si je lze připojistit. Od loňského roku má také specialitu v možnosti uplatnění bonusu i na druhé vozidlo stejného majitele.

 

Hasičská vzájemná pojišťovna

HVP doposud spolupracovala při prodeji povinného ručení s Českou podnikatelskou pojišťovnou.
Od letošního léta ale má svůj vlastní produkt, který je samozřejmě také zvýhodněn pro hasiče a členy SHCMS. Svými sazbami se zařadila do části levnějších pojišťoven, a to také díky segmentaci podle místa bydliště. Od nového roku své sazby měnit nebude.

 

Kooperativa pojišťovna

Druhá největší pojišťovna ztratila v prvním pololetí podobně jako ČP výrazněji svůj podíl na trhu. I z tohoto důvodu prozatím vyčkává a pro smlouvy uzavřené do konce roku sazby nemění. Už několik let poskytuje
pro osobní vozidla do 3,5t zdarma živelné pojištění proti škodám povodně, záplavy, pádu stromu atd.
Pro letošní podzim navíc přichází s pojištěním pobytu řidiče v nemocnici ve výši regulačního poplatku 60 a slevu na roční cestovní pojištění ve výši 75%. Specialitou je také tzv. duální bonus, kdy se uplatní
na všechna pojištěná vozidla jednoho klienta nejvyšší dosažený bonus.

 

Slavia pojišťovna

Jako poslední hráč vstoupila před měsícem na český trh s povinným ručením pojišťovna Slavia. Tato pojišťovna prošla v posledních letech po změně vlastníka velice silnou nejen produktovou změnou a i díky tomu hodlá ještě zvýšit svoje povědomí na trhu. Sazby také segmentuje a to podle věku provozovatele vozidla, stáří vozidla. Zajímavostí je speciální sleva při používání zimních pneumatik
na pojištěném vozidle.

 

Triglav pojišťovna

Největší slovinská pojišťovna, která patří v oblasti povinného ručení v ČR mezi jednu z nejlevnějších, zvýšila své sazby již od začátku října o 5%. Jako jedna z mála pojišťoven své sazby nesegmentuje podle žádných kritérií a nabízí jeden limit krytí ve výši 50 mil. pro škody na majetku i na zdraví. Jako bonus poskytuje motoristům úrazové pojištění a pojištění právní ochrany zdarma. Již poslední tři roky mohou její klienti získat maximální bonus ve výši 60%.

 

UNIQA pojišťovna

Pojišťovna UNIQA upravila velice kosmeticky sazby již v září Pro všechny nové smlouvy uzavřené do konce roku 2008 tedy nabízí stejné sazby. Navíc všichni klienti startovací slevu a dobří řidiči si mohou zdvojnásobit svůj bonus až o dalších 10%.Podmínkou pro její získání je bezeškodný průběh min. poslední 3 roky. Pro starší vozidla nabízí povinné ručení s připojištěním odcizení a požáru vozidla.

Wüstenrot pojišťovna

Do konce letošního roku fungují na našem trhu dvě pojišťovny z této finanční skupiny. Dosavadní pobočka slovenské pojišťovny Wüstenrot se ale na přelomu roku sloučí s novou neživotní pojišťovnou Wüstenrot, která nyní zcela spadá pod řízení finanční skupiny Wüstenrot, ovládané německým Wüstenrotem. Kromě kosmetických úprav jako je rozšíření možnosti připojištění skel a zavedení také možnosti čtvrtletního placení, žádné další změny v současné době nechystá. Změna sazeb se ale očekávat v průběhu prvního pololetí 2009.

Modelový příklad

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688